ZGROZILA MNOGE

'ŽENE SE TRUDE BITI SEKSI I ZATO SU I SAME KRIVE ZA SILOVANJA' Legendarna glumica šokirala bešćutnom izjavom, slavna oskarovka nije joj ostala dužna

 
 Getty Images

Englesko-irsko-američka glumica Angela Lansbury, zvijezda kriminalističke TV serije "Ubojstvo, napisala je" te dobitnica prestižnih nagrada Tony i Zlatni globus, za Radio Times je komentirala skandale koji potresaju Hollywood, a njezine izjave u dijelu javnosti dočekane su na nož.

Naime, legendarna 92-godišnja glumica izjavila je kako bi "atraktivne žene u nekim slučajevima trebale preuzeti odgovornost i dio krivnje za napastovanje jer su ga, na neki način, same i tražile".

- Ljepota nam se jednostavno obila o glavu. Svaka priča ima dvije strane, pa tako i ova o seksualnom zlostavljanju u filmskoj industriji. Grozno je što ovo uopće moram izgovoriti, ali žene se previše trude biti lijepe, seksi i zavodljive, što je pojedincima dovoljno dobar razlog za napad i silovanje - rekla je Angela.

Na odgovor bijesnih kolegica nije trebalo dugo čekati.

- Kad već gospođa Lansbury glavne krivce za silovanje traži u žrtvama, možda ne bi bilo loše podsjetiti je na slučaj oca monstruma koji je brutalno silovao tromjesečnu djevojčicu, vlastitu kćer - napisala je na Twitteru ogorčena oskarovka Patricia Arquette.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:33