OZLIJEĐEN U PROMETNOJ

ŽIVOTNA DRAMA SLAVNOG KOMIČARA Napokon izašao iz bolnice, zbog teške nesreće podnosi tužbu

 AFP

NEWARK - Glumac i komičar Tracy Morgan pušten je u subotu iz rehabilitacijskog centra u kojem se liječio nakon ozlijeda koje je zadobio u prometnoj nesreći u lipnju, a u kojoj je poginuo njegov blizak prijatelj, pisac i komičar Jimmy Mack McNair.

Morgan će oporavak nastaviti u svom domu u New Jersey, izvijestio je njegov glasnogovornik.

U trenutku nesreće glumac je u automobilu bio s McNairom i još dvojicom komičara, Harrisom Stantonom i Ardiejem Fuquom. Osim njih u limuzini su bila i dvojica vozača. U nesreći je sudjelovalo i pet drugih vozila, uključujući dva šlepera i terenac.

Slavni komičar podnio je tužbu protiv maloprodajnog lanca dućana Walmarta u kojoj tvrdi kako oni snose djelomičnu odgovornost za prošlomjesečnu nesreću u kojoj je on ozlijeđen, a njegov prijatelj izgubio život.

Naime, do nesreće je došlo u trenutku kad se Walmartov šleper zabio u limuzinu u kojoj je bio glumac. Vozač šlepera, Kevin Roper, nije primijetio da je promet ispred njega usporio dok nije bilo prekasno, izvijestila je tada policija. Prošlog je mjeseca optužen, a po izvješću saveznog istražitelja vozio oko 20 milja na sat što je 32 km/h iznad dopuštene brzine.

Tužitelji su podigli optužnicu protiv Ropera, jer je skrivio nesreću sa smrtnim posljedicama, obrazlažući kako prije nesreće nije spavao više od 24 sata. Roper je kazao kako nije kriv.

Morgan i njegovi kolege vraćali su se s turneje iz Delawarea.

Najpoznatiji je po svojoj ulozi u seriji "Televizijska posla" i pojavljivanjima u showu "Saturday Night Live".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:50