NIJE JOJ BILO LAKO

ŽIVOTNA PRIČA BIVŠE TENISKE LEGENDE MNOGE JE GANULA DO SUZA 'Pomisao da sam rastužila majku za mene je bila gora od borbe s rakom'

 
Martina Navrátilová
 Profimedia, Uppa entertainment

Martina Navrátilová (62) sudjelovala je u TV showu "The All New Monty: Ladies Night" u kojem je s drugim slavnim damama izvela striptiz kako bi ohrabrila žene da pregledaju svoje grudi i redovito idu na ginekološku pretragu brisa grlića maternice.

Legendarna umirovljena češka tenisačica u razgovoru s britanskom pjevačicom Coleen Nolan (54) prisjetila se vlastite borbe s opakom bolešću - Navrátilovoj je, naime, u siječnju 2010. godine dijagnosticiran rak dojke.

- Otkrili su mi duktalni karcinom in situ (DCIS) u lijevoj dojci, a taj, srećom, nije najgori (riječ je o obliku karcinoma koji se nije proširio izvan tkiva dojke). U nekim trenucima osjećala sam se kao prava sretnica jer sam dobila 'dobar' rak - kakav je ovo oksimoron, ali tako je bilo - iskreno je rekla Martina, a prenio je Daily Mail.

Nekadašnja vladarica teniskih terena govorila je i o djetinjstvu.

- Svi koji su poput mene odrastali u komunističkoj zemlji, vrlo dobro znaju da se u takvim režimima sve moralo držati unutar svoja četiri zida, ni o čemu se nije smjelo javno pričati, a takav način razmišljanja ostao je dio mene još dugo poslije osamostaljenja Češke - izjavila je Navrátilová.

Prisjetila se i odnosa s pokojnom majkom Janom, koja je preminula prije 11 godina.

- Bila je najbolja i najpametnija osoba koju sam ikad upoznala. Silno mi nedostaje. I danas se rasplačem kad se sjetim koliko sam je povrijedila kad sam otišla od kuće - u jednom periodu obitelj nisam vidjela čak četiri godine - to je vrijeme koje nikad neću moći vratiti i to me boli, ta pomisao da sam rastužila majku za mene je bila gora od borbe s rakom - rekla je Navrátilová.

Njezina dirljiva ispovijest do suza je ganula kolegice iz showa "The All New Monty: Ladies Night".

- Tvoja mama bila bi iznimno ponosna da te danas može vidjeti u ovoj emisiji - rekle su britanske zvijezde bivšoj češkoj tenisačici, koja je dodala: "Budući da je jako dobro znala koliko sam sramežljiva, ne bi ni vjerovala da sam pristala izvesti ovakav striptiz pred kamerama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:02