REAKCIJE PRIJATELJA

ZORAN PREDIN: 'Izgubio sam prijatelja, mentora, učitelja, starijeg brata...'; RADE ŠERBEDŽIJA: 'Smrt sve uništi, razori sve oko sebe!'

 domagoj blazevic / CROPIX arhiva

Zoran Predin, glazbenik

- Oh život je jednostavno... Izgubili smo velikog čovjeka. Ja osobno prijatelja, mentora, učitelja, starijeg brata. Pa iako nekako svi dobro znamo da će doći taj dan, uvijek nas sasječe, potrese kada taj dan uistinu i dođe. Arsen je bio jedan od najvažnijih ljudi u mom životu. Kada ode takva osoba poput njega uvijek ostane grozna praznina i ne znamo što će biti dalje. Otišao je velikan i upravo zato je ta praznina tako velika. Moje saučešće Gabi i Matiji, njegovoj cijeloj obitelji i neka znaju da ću biti uvijek uz njih - kazao je vrlo potresen slovenski kantautor Zoran Predin

Tereza Kesovija, glazbenica

- Otišao je veliki pjesnik, veliki čovjek i veliki prijatelj. Sve što bih rekla, bilo bi premalo da bude izrečeno. Nema tih riječi kojima mogu opisati bol što osjećam radi Arsenovog odlaska. Otišla je duša koja je moje srce uvijek punila velikom nježnošću.

Upoznali smo se kao zagrebački studenti. Oboje smo tada svirali flautu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji...

Posljednjih mjesec dana znala sam da se Arsen bori, da mu je teško. Do posljednjeg dana vjerovala sam i nadala se da će pobijediti. Jer, njegov odlazak poraz je za sve nas. Svi mi moramo osjećati ponos što smo ga poznavali, što smo imali priliku uživati u plodovima njegovog rada. I nikako ne smijemo dozvoliti da uspomena na njega ikad izblijedi.

Rade Šerbedžija, glumac i redatelj

Teško mi je uopće i govoriti o Arsenovom odlasku. Sjedim tu s Igorom Mandićem, obojica smo bili Arsenovi veliki prijatelji, i ni Igor ni ja ne znamo što bismo rekli. Iza Arsena i mene bilo je dugogodišnje pravo, veliko prijateljstvo.

Kada smo se upoznali? Kada sam ja imao šesnaest godina. Ali, to nije važno. Ne znam uopće ni što je važno u ovom strašnom, bolnom trenutku.

Možda tek da kažem kako se sada za sve nas, za Arsenove prijatelje, za Arsenovu obitelj, za sve one koji su slušali i voljeli njegove pjesme dogodila jedna strašna smrt. Smrt koja sve uništi, koja razori sve oko sebe. Smrt koja te baci u beznađe, smrt koja se dogodi kada padne jedan ovako veliki hrast.





Rastužen viješću o smrti pjesnika, glazbenika i skladatelja Arsena Dedića, koji je svojim kantautorstvom na najljepši na...

Posted by Zoran Milanović on 17. kolovoz 2015








[IZRAZ SUĆUTI] KGK - "Želim izraziti duboko žaljenje zbog odlaska Arsena Dedića, velikog skladatelja i čovjeka. Njegove...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 17. kolovoz 2015




Milan Bandić: Ostaju sjećanja i uspomene, ostaju djela, stihovi i note...

U povodu smrti istaknutoga hrvatskog glazbenika i umjetnika Arsena Dedića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je njegovoj obitelji najiskrenije i najdublje izraze sućuti.

"S tugom sam primio vijest o odlasku Arsena, velikana hrvatske glazbene scene, svestranog umjetnika koji je ostavio neizbrisiv trag u srcima svih koji su ga poznavali osobno ili kroz glazbu kojom je doticao duše poklonika njegova stvaralaštva. U ovim preteškim trenucima gubitka supruga, oca, djeda, kantautora, legendarnog umjetnika i našega dragog sugrađana, nema riječi utjehe, ali ostaju sjećanja i uspomene, ostaju djela, stihovi i note koji su bezvremenski i vječni", stoji u sućuti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića obitelji Arsena Dedića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:02