GROZNA TRAGEDIJA

‘ŽIVIM PAKAO, ALI SVE SAM MU OPROSTIO’ Otac Dolores Lambaše o glumcu koji je vozio auto u kojem je poginula njegova kći

Slavonski Brod, 160215.Odlukom sudskog vijeca Stojanu Matavulju kojega se teretilo da je skrivio prometnu nesrecu u kojoj je zivot izgubila Dolores Lambasa dobio je zatvorsku kaznu od 9 mjeseci.Kazna se nece izvrsiti ako u vremenskom roku od 2 godine ne pocini novo kazneno dijelo.Majka Alma Petrovic nezadovoljna presudom dici ce privatnu tuzbu protiv Stojana Matavulja.Na fotografiji Stojan Matavulj.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Otac tragično preminule hrvatske glumice Dolores Lambaše, Đino Lambaša, komentirao je za tportal.hr novu presudu izrečenu Stojanu Matavulju prema kojoj glumac ipak mora u zatvor na godinu dana jer je iz nehaja na autocesti Bregana - Lipovac kod Sredenaca u listopadu 2013. skrivio prometnu nesreću u kojoj je život izgubila glumica Dolores Lambaša.

Đino nikome ništa ne zamjera, no priznaje da mu je svaki dan od tog kobnog 23. listopada - pravi pakao. 'Zašto bih ga krivio? To što se njemu dogodilo moglo se, nažalost, dogoditi svakome od nas. Nakon nesreće danima me zvao i ispričavao se. Sve sam mu oprostio. Što ja, uostalom, imam kome opraštati', kaže Đino za tportal.hr .

Komentirao je i presudu: ‘Meni ta presuda ne predstavlja ništa.'

Tragedija se dogodila kad su se Lambaša i Matavulj vraćali iz Beograda nakon kazališne predstave. Po povratku su navratili u Ilok kod prijatelja. Umorni su krenuli za Zagreb. Matavulj je vozeći svoj terenac sa 0,66 promila alkohola u krvi udario u auto ispred sebe, a od siline sudara oba su vozila završila u travi. Lambaša, iako vezana pojasom, ispala je kroz stražnja vrata terenca. Umrla je u bolnici nekoliko sati kasnije, a Matavulj je lakše ozlijeđen. Na suđenju je priznao da se osjeća krivim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:38