FINAL FOUR EUROCUPA

Aco: Već tri tjedna u glavi vrtim film ove utakmice

Cedevita u Treviso dolazi u statusu autsajdera, ali svi se nadaju da mogu biti iznenađenje Final Foura
 Damir Krajač / Cropix

Treningom u Sutinskim vrelima, nakon kojeg su sjeli u autobus i krenuli u Treviso, za igrače i vodstvo Cedevite počela je operacija Final Four.

- Ide svih 14 igrača, i Žižić koji nema pravo nastupa. Želio sam da svi budu dio ove priče - rekao je trener Aco Petrović uoči posljednjeg treninga prije puta.

Priča koju je Cedevita već dosad ispričala u svojoj premijernoj sezoni u Eurokupu ima elemente SF romana, a u Trevisu bi se mogla pretvoriti i u bajku. Kad se usporedi s ostalim momčadima na turniru, pogotovo s polufinalnim suparnikom Uniksom, Cedevita je, koliko god moćna bila u domaćim okvirima, zapravo - “ružno pače”. No, transformacija u labuda počela je već prije turnira na kojem može biti dovršena. Opet, povijesna prilika koja im se pruža ne opterećuje Petrovića i njegove igrače, iako priznaju da se već neko vrijeme, barem podsvjesno, bave Trevisom.

- Već tri tjedna vrtim film polufinalne utakmice i spreman sam na sve. Jedina nepoznanica mi je Edwards i što mogu očekivati od njega - istaknuo je Aco.

- Utakmicu s Uniksom dočekujemo puni optimizma i bez velikog opterećenja. Na Final Four dolazimo s odličnim rezultatima, sa 12 pobjeda u nizu. Sad smo potpuno drukčija momčad od one kad nas je Uniks razbio u Zagrebu - rekao je kapetan Marino Baždarić.

Cedevita će u Trevisu imati najmanje 450 navijača, a postoje najave da će u polufinalu imati i podršku domaćih, Benettonovih “tifoza”.

- Puno nam znači podrška s tribina i drago mi je što su navijači prepoznali da ovo nije veliki događaj samo za naš klub već i za hrvatsku košarku. Uniks je favorit, ali mi smo ove sezone već puno puta pobjeđivali momčadi protiv kojih smo bili autsajderi - smatra Damjan Rudež, od čijeg će napadačkog i obrambenog doprinosa umnogome ovisiti konačan ishod dvoboja s Rusima.

Aco Petrović kaže da Cedevita u Treviso ide bez opterećenja, ali ne bez obveze, a pobjednički recept protiv Uniksa svest će na nekoliko faktora.

- Moramo držati korak u skoku, što nam je mnogo puta u sezoni bio problem. Moramo imati visok šuterski rang, jer kad god smo ga imali, onda smo i pobjeđivali. Izdvojili smo tri slabe točke Uniksa koje moramo napadati, ali vam ih, naravno, neću otkriti. Ako u svemu uspijemo, ako odigramo jednu od najboljih utakmica u sezoni, možemo pobijediti Uniks - zaključio je Petrović.

Benetton mora pobijediti

O pobjedniku drugog polufinala, Benetton - Cajasol, Aco Petrović nije imao nikakvih dvojbi.

- S obzirom da je u pitanju mjesto u Euroligi, s obzirom da se igra u Trevisu, sve osim pobjede Benettona bi za mene bilo veliko iznenađenje.

Popu neće biti lako protiv Drapera ili Wrighta

Marko Popović je jedan od glavnih igrača Uniksa. Do loma podlaktice bio je i najbolji strijelac. U Trevisu ga čeka sudar s budućim konkurentom za poziciju playmakera u reprezentaciji, Dontayeom Draperom.

- Pop će morati čuvati Drapera ili Wrighta. Neće mu biti ništa lakše ako će ga Pašutin poslati na Braceyja. Otkako se vratio u momčad, Popović se više posvetio poslu playmakera, a manje šutira. No, ako će utakmica biti na vagi i bude li potrebno, siguran sam da se Pop neće ustručavati šutnuti tricu sa deset metara - rekao je Aco Petrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:57