SKANDAL NA SVJETSKOM PRVENSTVU

Australcima prijeti kazna zbog puštanja Angoli

 AFP

Svjetska košarkaška federacija otvorila je disciplinski postupak protiv Australije, zbog načina na koji su australski košarkaši izgubili utakmicu posljednjeg kola skupine D od Angole na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

U dvoboju odigranom u Las Palmasu Australija je slovila za velikog favorita, većim dijelom utakmice i vodila, da bi na kraju Angola slavila sa 91-83. Način na koji su se Australci ponašali u tom dvoboju razočarao je mnoge ljubitelje košarke, koji su opravdano posumnjali u poštenje australskih košarkaša.

Gotovo svi su uvjereni da su Australci namjerno izgubili od Angole kako bi, osvajanjem trećeg mjesta u skupini, u nokaut fazi izbjegli susret s moćnom američkom reprezentacijom do polufinala.

Australcima se ta taktika na kraju nije isplatila, s obzirom na to da su već u osmini finala poraženi od Turske (64-65) koja je do pobjede stigla zahvaljujući trici Emira Preldžića pet sekundi prije kraja utakmice.

Australski košarkaški savez dobio je priliku iznijeti obranu u ovom slučaju prije nego li FIBA donese odluku hoće li i na koji način kazniti australsku reprezentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:34