MVP EUROCUPA

Banić: Što još trebam napraviti za dres Reala?

 Drago Sopta / Cropix

Marko Banić, košarkaši reprezentativac Hrvatske koji je nakon odlaska iz Zadra u Bilbao, napravio je briljantnu karijeru u španjolskoj ACB ligi, jednoj od najačih u Europi, bilježi nove blistave trenutke. Prije nekoliko dana uvršten je u pet najboljih igrača Eurocupa, da bi u ponedjeljak ujutro dočekao još veće priznanje, proglašen je MVP igračem u sezoni 2009-2010.

- Teško mi je opisati sreću, zadovoljstvo, ali i ponos jer doista riječ je o vrijednoj nagradi koju bih želio podebljati osvajanjem prvoga mjesta u Eurocupu. Jer dobro se zna kako je to natjecanje prvo iza Eurolige i najkraći put kojim se dolazi do nje. U klubu su također svi oduševljeni priznanjem, utoliko više jer je moj učinak pridonio činjenici da smo reginalni dio sezone završili bez poraza. Tako nešto još nije zabilježeno! Uz sve drugi put zaredom sam se našao u najboljoj petorci Eurocupa – veselo će Banić uz čiji ime stoji podatak kako je najbolji strijelac i skakač u svojoj momčadi.

Zanimljivo će biti u četvrtzavršnici ovog natjecanja koje se 17. i 18. travnja igra u Vitoriji, u kojem će Banić i društvo na drugoj strani imali Albu Berlin.

- Lani smo u Torinu zapeli u poluzavršnici, međutim, to je za nas bilo veliko iskustvo koje ćemo nastojati pretočiti u nešto više. Dobro je što će uz nas biti navijači koji su jednako žestoki kao kod nas u Zadru i Šibeniku. Vitoria je veoma blizu Bilbau, samo 45 minuta vožnje, očekuje se više od 3000 vatrenih Baskijaca – najavljuje Banić.

Nedvojbeno, učinak koji je ostvario u Eurocupu, ali i izvrsne igre u ACB ligi, 25-godišnjeg Zadranina, pogurat će u izlog mnogih europskih klubova.

- Gotovo pa je nezamislivo s koliko se pozornosti u španjolskoj košarci prati učinak svakog pojedinca. Ta se pošast proširila na cijelu Europu, tako da će i u Vitoriji biti podosta “lovaca”! Vjerujem kako će me ove godine mimoići virus zbog kojeg u Torinu nisam bio na očekivanoj razini. Želim zadržati kontinuitet dobrih igara. Zna se da je to najteže u sportu, ali se u svakoj utakmici trudim pružiti najviše – veli Banić.

Kad je odlazio iz Zadra, reprezentativni krilni centar je bez zadrške sportskoj javnosti prenio svoju želju iz djetinstva kako će jednoga dana obući dres slavnoga madridskoga Reala.





- Ništa se nije promijenilo od onda do danas, želja je posve ista. Držim da sam dovoljno mlad i kako za mene ima vremena. U mojem sadašnjem klubu uz kojeg me veže ugovor na još dvije godine neće praviti nikakve probleme ukoliko se pojavi primamljiva ponuda za mene. Ne bih imao ništa protiv toga da to iz prve ruke bude Real - nasmijao se Marko.

U ACB ligi se bliži kraj regularnoga dijela prvenstva, Banićev Bilbao pred vratima je doigravanja. Kasnije ga čekaju reprezentativne pripreme i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Tursku.

- Jedva čekam okupljanje! Ne možete ni vjerovati koliko me još drži gorak okus našeg slabog izdanja u Poljskoj. Mogli smo i morali više! Bilo je frustrirajuće gledati naše grcanje u slabim igrama, makar smo imali prilično dobru reprezentaciju. Drago mi je što ću nakon dugo godina ponovno zaigrati u Zadru, jer prema planovima koji su stigli do mene, jedan dio priprema ili nekakav turnir trebali bi se održati u Višnjiku. S velikim nestrpljenjem iščekujem te dane u kojima će napraviti dobre temelje za nastup u Turskoj - zaključio je Banić.









Ante Tomić je odličan

- Kad je Ante Tomić dolazio u madridski Real mnogi su komentirali kako će se teško snaći jer je uskočio u srcu sezone, međutim, Ante ih je sve razuvjerio svojim izvrsnim igrama. Uz to, odlično su ga prihvatili suigrači što me je ugodno iznenadilo - kaže nam Marko Banić.

Brojke MVP-a

Marko Banić već u pretkolu Eurocupa u ogledu s Doneckom upisao je 28 koševa uz šut za dvicu 10/10. U borbi za Top 16 imao je tri sjajne utakmice sa šutom za dvicu 25/30, slobodnim bacanjima 11/11. Prosjek mu se zaustavio na 13,2 koševa uz 4,1 skok, te slobodna bacanja 85,7 posto. Dva puta je uvršten u prvu petorku Eurocupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:29