PRVI DANI U NBA-u

BOJAN SJAJAN NA TRENINZIMA Trener Brooklyna uigrava prvu petorku s Bogdanovićem!

'Imam četiri sigurna startera. To su Deron Williams, Joe Johnson, Kevin Garnett i Brook Lopez. Za beka-šutera kandidiraju Bojan Bogdanović i Alan Anderson'

Bojan Bogdanović, najbolji hrvatski košarkaš, dobio je tretman najvećeg pojačanja Brooklyn Netsa u nadolazećoj sezoni. Osim što su društvene mreže povezane sa svim što ima dodira s prvim danima Bojana Bogdanovića u New Yorku, a mediji sve prate u stopu, ni u klubu nisu inferiorni prema novom igraču.

Lionel Hollins, novi trener Netsa, provalili su novinari, mijenja napadačke setove momčadi, pokušava ih prilagoditi Deronu Williamsu, pa ima dio akcija koje je koristio Jerry Sloan dok je Williams bio u Utah Jazzu. Hollins je prije nego što je krenuo s treninzima znao što ga zanima.

- Imam četiri sigurna startera. To su Deron Williams, Joe Johnson, Kevin Garnett i Brook Lopez. Za beka-šutera kandidiraju Bojan Bogdanović i Alan Anderson.

Dvije odlične akcije

Tako su se dva bivša Cibonina igrača (nisu nikada zaigrali zajedno, kad je Anderson odlazio iz Cibone, Bogdanović je u nju dolazio) našla u poziciji da se kroz trening-kamp, ali i kroz predsezonske utakmice izbore za poziciju petorke, koja u NBA ima puno veću važnost nego, recimo, u Europi, gdje se petorke znaju mijenjati prema profilima protivnika. Ovdje zgrabiti petorku znači dosta. Posebno za šansu, koju je Bogdanović ionako zazivao od onoga trenutka kad je prelomio i odlučio otići u NBA.

Na Instagramu je službeni profil Brooklyn Netsa s trening-kampa pustio u eter samo dvije napadačke dionice s prvih treninga. U obje je u prvom planu Bojan Bogdanović. U prvoj je složena akcija, strpljiva s Bogdanovićevim izlaskom nakon bloka po loptu te pogođenim šutom, dugom dvojkom. A druga je akcija suradnja Kevina Garnetta i Bojana Bogdanovića, gdje jedan od najboljih krilnih centara svih vremena, čovjek pred kojim je 20. NBA sezona, asistom pronalazi Bogdanovića na ziceru.

Tajni nadimak

Već i te dvije, a jedine su to akcije Netsa do kojih se uspjelo doći, sugeriraju da Bojan Bogdanović ima status. Kao i to da je dio udarne petorke...

- Jedino što mogu reći o dosadašnjim treninzima Bojana Bogdanovića samo su riječi hvale - još je dodao američkim novinarima Hollins.

Bojan Bogdanović tako je stigao u New York, na najveću pozornicu svijeta, u grad koji te pretvori u zvijezdu u času, na velika vrata. Sugerira to i njegov intervju u New York Postu, gdje je otkrio da treninzi nisu nimalo laki, ali i kazao da koristi svaki trenutak da upija znanje od Garnetta. Koji je, na svom predstavljanju, govorio o Bogdanoviću.

- Upoznao sam ga, dao sam mu i nadimak, no, nije za javnost.

O težini prvih dana trening-kampa u NBA ligi sugerira i poruka novog člana Indiana Pacersa Damjana Rudeža:

- Počeo mi je trening-kamp. U 8.15 bio sam u dvorani, u 14.15 sam izašao iz nje. U 17 sam morao biti nazad. Spektakl.

Već ovaj vikend kreću predsezonske utakmice, a Bogdanović i Rudež će u akciju u noći s utorka na srijedu. Brooklyn će tada igrati protiv Maccabija, a Indiana protiv Minnesote...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:06