DURANT PREDAO TITULU

Carmelo Anthony najbolji strijelac NBA lige

 AFP

Najjača košarkaška liga svijeta (NBA liga) dobit će u noći sa srijede na četvrtak novog najboljeg strijelca po prvi put u nekoliko godina. Kevina Duranta (Oklahoma City) naslijedit će Carmelo Anthony (New York)...

Durant, trostruki uzastopni najbolji strijelac NBA lige propustit će posljednju utakmicu regularnog dijela sezone koju njegov Oklahoma City Thunder igra protiv Milwaukeeja u srijedu navečer, te automatski predati laskavu titulu u ruke Anthonyju.

Durant je trenutno na prosjeku od 28.1 koša po susretu, a Anthony od 28.7 koševa u 14 manje odigranih utakmica. Sve i da zaigra protiv Bucksa Durantu bi trebalo 70 koševa da prestigne Anthonyja, a rekord karijere su mu 52 postignuta koša.

Trener Thundera Scott Brooks okarakterizirao je Duranta momčadskim igračem kojem je važnije osvajanje NBA prstena od individualnih priznanja.

- Kada bi se zaosta usredotočio na osvajanje naslova najboljeg strijelca četiri godine zaredom mogao bi to lako napraviti – komentirao je Brooks, koji želi Duranta odmoriti za doigravanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:58