NASLOV UNIKSU

Cedevita pobijedila Benetton i osvojila treće mjesto!

Košarkaši Cedevite zaključili su svoj europski nastup u sezoni 2010/11 pobjedom
 Vladimir Dugandžić/Cropix

Košarkaši Cedevite zaključili su svoj europski nastup u sezoni 2010/11 pobjedom. Pobijedili su Benetton u Trevisu 59-57 i osvojili treće mjesto na Final Fouru Eurocupa.

Domaću su momčad igrači Ace Petrovića dobili u neizvjesnoj završnici. Bracey Wright pogodio je u posljednjoj minuti tricu za 58-54 vodstvo Zagrepčana, na isti je način s druge strane u sljedećem napadu, nakon minute pauze, uzvratio Massimo Bulleri. Premda je Dontaye Draper potom promašio oba slobodna bacanja nakon što je iznudio prekršaj, loptu je pod košem nakon drugog Draperova promašaja uhvatio Corsley Edwards i iznudio novu osobnu pogrešku. On je zabio samo dugo slobodno bacanje, te su igači Jasmina Repeše potom promašili tricu za pobjedu ( Marković), kao i polaganje za produžetak ( Motiejunas).

U pobjedničkoj je momčadi Edwards bio najbolji pojedinac sa 16 koševa i devet skokova, dok je Draper ubacio deset koševa uz devet skokova, četiri asistencije, dvije ukradene i pet izgubljenih lopti. S devet koševa i sedam skokova pobjedi je pridonio Vedran Vukušić.

Greg Brunner (10k, 11s) i Donatas Motiejunas (10k, 8s) bili su najbolji u redovima poraženog sastava, za koji je Hrvoje Perić u 27 minuta na parketu participirao s četiri koša (1-8 šut za dva poena), sedam skokova, četiri asistencije, dvije osvojene i četiri izgubljene lopte.

UNIKS-u naslov, Popović MVP

Sasvim su se nedoraslima UNIKS-u iz Kazana pokazala sva tri duga sudionika završnog turnira košarkaškog Eurocupa u Trevisu. U finalu su Rusi pobijedili Cajasol iz Seville 92-77...

Sredinom druge četvrtine UNIKS je vodio 40-20. Iako su u nastavku utakmice dopustili Španjolcima da im se približe na sedam razlike (55-48), igrači Jevgenija Pašutina svo su vrijeme kontrolirali rezultat, gotovo na identičan način kao što su činili protiv Cedevite u polufinalu, te su zasluženo izborili sudjelovanje u Euroligi iduće sezone.

Hrvatski reprezentativac Marko Popović odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone ostvarivši double-double učinak od 18 koševa i 11 asistencija. Dobro je šutirao iz igre (2-3 za dvicu, 3-6 za tricu), te izgubio samo dvije lopte. Sve to za gotovo 36 minuta na parketu.

Odlične partije u Trevisu donijele su mu naslov najkorisnijeg igrača Final Foura, koji mu je uručen pri proglašenju pobjednika.

Maciej Lampe ponovno je bio najbolji u redovima pobjednika s 26 koševa i 11 skokova. U redovima poražene momčadi Louis Bullock i Txemi Urtasun ubacili su po 15 koševa.

Eurocup, Final Four:

Benetton – Cedevita 57-59

UNIKS – Cajasol 92-77

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:35