PRVENSTVO HRVATSKE

Cedevita pobijedila Cibonu i prošla u finale

 Srđan Vrančić/Cropix

Zagreb - Cedevita se pridružila Zagrebu. Hrvatska će dobiti još jednog, četvrtog različitog košarkaškog prvaka, a momčad koja će osvojiti naslov predstavljat će našu klupsku košarku i u Euroligi.

- Zagreb i Cedevita zaslužili su odlučivati o naslovu i Euroligi. I sportski je najbolje da je tako - rekao je Aco Petrović koji se nakon utakmice ponašao u skladu s izrekom da “pobjednici pišu povijest”, pa je opleo i po suparničkom treneru, i po novinarima koji su se, prema njegovoj interpretaciji, stavili “u Ciboninu PR službu”.

Rekli su da smo kukavice

- Deset dana sam šutio. Bili smo proglašavani kukavicama, luzerima, a i novinari su se nadovezali na psihološki rat Joke Vrankovića. Dobro smo reagirali, odigrali odličnu utakmicu, a ako ne znate, reći ću vam da je ovo bila peta utakmica Cedevite i Cibone otkako je izbornik Vranković preuzeo Cibonu, i četvrta pobjeda Cedevite - likovao je Aco.

Njegova je momčad, osim u uvodne tri minute, djelovala koncentrirano, psihološki i taktički pripremljena iskoristiti svaku pukotinu u suparničkom taboru. U srijedu ih je kod Cibone bilo previše. Osim Bojana Bogdanovića (26 poena), koji je možda odigrao posljednju utakmicu za Cibonu (“znat ću za 7 do 10 dana”), i Leona Radoševića (23 poena), nije bilo suigrača koji bi im se pridružili.

- Nedostajalo nam je desetak poena iz tranzicije da se razigramo. Reakcija nekih igrača nije bila dobra, neki su ušli u probleme s prekršajima. Zato smo mnogo više morali igrati zonu, što ne bi bio problem da smo uspjeli pokupiti odbijene lopte u skoku, gdje smo imali previše problema - rekao je Vranković.

Treneri su zamijenili uloge u odnosu na nedjelju. Tada je Cibona bila rastrčana, energična, a svaki je igrač dao svoj doprinos. U srijedu je tako bilo na drugoj strani, što će potvrditi statistika da su i članovi startne postave i igrači s klupe ubacili po 46 poena.

Za razliku od prijašnjih utakmica, Cedevita je na ovoj ubacila čak 44 poena iz reketa i dokazala da nije momčad koja mora “živjeti i umirati s tricama”.

Andrija Žižić zabio 21 koš

- Imali smo mi to pripremljeno već za drugu utakmikcu, ali kad nam rezultat nije išao na ruku, nismo igrali te akcije. Dali smo prostora Kovačeviću i “ LexuPetroviću što nam se vratilo u ovoj utakmici - rekao je trener Cedevite.

Cedevita je na ovoj utakmici dobila čak 21 poen od Andrije Žižića (17 u drugom poluvremenu). Konstantni Damjan Rudež odigrao je vrlo dobro u oba pravca (17 poena), Bracey Wright je potegnuo u 2. četvrtini (10 od 13 poena), Baždarić je završio na 12 poena, ali i “ukrao” tri važne lopte. Unatoč šutu 0/6 i samo dva poena iz slobodnih bacanja, Draper je završio dvboboj s osam asistencija, od kojih je većina otišla na Žižića.

Cedevita je u potpunosti zasluženo otišla u finale i tek ako osvoji naslov, bit će to povijesna sezona za klub. Štogod Aco Petrović mislio o tome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:55