PRVI TROFEJ

Cedevita uzela Kup Dražena Petrovića

Košarkaši Cedevite osvojili su Kup Dražena Petrovića. Košarkaši Dražena Anzulovića vodili su svih 40 minuta i na kraju uvjerljivo pobijedili Zagreb sa 78-61
 Damir Krajač/CROPIX

Pred nešto manje od dvije tisuće ljudi u Draženovom domu, Cedevita i Zagreb CO otvorili su košarkašku sezonu finalom Kupa Dražen Petrović. Novo natjecanje, ustanovljeno na temelju bodovanja u prošloj sezoni, svojevrsni Superkup pripao je Cedeviti, koja je tako osvojila prvi službeni trofej u klupskoj povijesti.

Utakmica je bila "jednosmjerna ulica", iako je Cedevita na parket Draženovog doma prvi put istrčala u kompletnom sastavu. To znači s oporavljenima Draperom i Vukušićem, novopridošlim Dianom te najvećim ovogodišnjim pojačanjem, slovenskim reprezentativcem Matjažem Smodišem. Iako su, prema vlastitom priznanju, u pripremnim utakmicama izgledali prilično loše, košarkaši Cedevite djelovali su kao prava momčad. Dražen Anzulović je od svojih igrača dobio sve što je htio, što budi optimizam uoči slijedećeg tjedna, kad njegova momčad gostuje u Chalonu u okviru kvaifikacija za Eurokup.

- Htio sam vidjeti ekipu - blistao je od zadovoljstva Dražen Anzulović. - To sam dobio, osjetio sam želju kod svih igrača.

Prvo poluvrijeme još je donekle ponudilo nekakvu šansu Zagrebu, "imali smo problema u skoku", pojasnit će Zula. Kad je Kruno Simon drugi dio otvorio tricom i približio Mrave na 36:30, izgledalo je kao da ćemo gledati ozbiljnu utakmicu. Međutim, to je vrlo brzo prestalo biti tako. Igrala je samo jedna momčad, igrala je Cedevita. O tome kako su izgledali nešto govori i činjenica da su imali četvoricu dvoznamenkastih po broju poena, a ton igri je davalo najbolji igrač sinoćnjeg susreta Vedran Vukušić...

Nasuprot veselju u redovima pobjednika, kod Zagreba je vladala nevjerica. Najbolje je to oslikao kapetan Simon, koji je zabio četrnaest uzastopnih poena svoje momčadi (?!) na otvaranju drugog poluvremena.

- To kako smo mi odigrali je definitivno ispod svake kritike. Igrali smo sramotno!

Cedevita - Zagreb CO 78:61

(18:14, 18:13, 17:17, 25:17)

ZAGREB - KC Dražen Petrović. Gledatelja: 2000. Suci: Jovović i Perlić (oba Zagreb).

CEDEVITA: Draper 6, Opačak 13, Smodiš 13, Petrović, Vukušić 18, Kraljević, Bilan 6, Princ, Owens 2, Warren 5, Car 4, Baždarić 11.

ZAGREB CO: Mulaomerović 3, Mašić 5, Halilović 2, Simon 21, Babić 6, Kasun 13, Dia 4, Heytvelt 6, Rančić 1, Prostran, Šarić, Garret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:33