DRAGULJ NAPUŠTA ZAGREB

Dario Šarić: Šibenik je moj rodni grad, ali izabrao sam Zadar, to je veći klub

 Nenad Dugi/CROPIX

Čim se na sceni pojavila mogućnost da se iz Trnskog u Višnjik, odnosno iz Zagreba u Zadar preseli Dario Šarić, jedan od najboljih mladih europskih igrača, počeli su košarkaški razgovori na temu gdje se vidi u budućnosti, u Zadru ili Šibeniku.

Na sastanku održanom u Jazinama Predrag Šarić, otac darovitog igrača, želio je čuti kakva su razmišljanja Branka Skroče, sportskog direktora, i Aleša Pipana, trenera Zadra. Nakon prikupljenih informacija Šarić junior je donio odluku da svoje igračko sazrijevanje nastavi u Zadru.

‘Dugo nisam igrao’

- Nije bilo nimalo lako odlučiti jer koliko god su mi dragi rodni Šibenik i klub Jolly JBS koji neosporno ima velike ambicije, toliko je važno što je Zadar ipak košarkaško ime. Prije donošenja odluke sve sam, zajedno s ocem, stavio na vagu, slikovito rečeno bodovi su bili podjednaki, presjekao sam i odabrao Zadar. Vjerujem da nisam pogriješio - rekao je Dario Šarić.

Podsjetimo, svojedobno je zadarski dres nosio i tata Šarić, što je također bilo presudno.

- Otac mi je pričao o lijepim danima provedenima u Zadru. Nadam se da ću uskoro dobiti potvrdu njegovih riječi, samo će biti potrebno malo strpljenja jer se zna da dugo nisam igrao. No, vjerujem da će sve brzo sjesti na svoje mjesto. Želim raditi i igrati - zaključio je Dario.

U klupskoj upravi Zadra ne kriju zadovoljstvo Šarićevim odabirom.

Obostrana korist

- Imati takvog igrača u svojim redovima doista je prava stvar. Uvjeren sam da će korist od ovakve odluke biti obostrana i drago nam je što je Dario prepoznao naš rad i orijentaciju da se mladim igračima pruži što više prostora za košarkaško napredovanje. U ovom trenutku mogu reći da će Šarić ostati do kraja sezone, ali ne odustajemo od toga da se borimo i za svaku drugu opciju koja se otvori - izjavio je Edvin Šimunov, predsjednik KK Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:39