KUKOČ KAO IZBORNIK

DINO RAĐA 'Toni Kukoč ima znanja, ali ja se bez iskustva ne bih usudio...'

Nitko ne može ostati indiferentan prema takvoj veličini. Zvuči intrigantno i zanimljivo - kaže Aco Petrović
 Jakov Prkic / CROPIX

Iako je uvijek bio bez dlake na jeziku, Dini Rađi je očito dosta “borbe s vjetrenjačama”, pa se nije dao navući na u priču o reprezentaciji Hrvatske i njenu nastupu na Mundobasketu.

- Ne bih to komentirao jer se uvijek svede na isto, a ja ne želim ulaziti u polemiku s ljudima koji vode hrvatsku košarku.

Čime je najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije zapravo rekao sve.

Međutim, želju Tonija Kukoča da postane izbornik je Rađa ipak prokomenirao...

- On sigurno ima znanje za tako nešto, ali nema trenerskog iskustva. Ja se, recimo, bez iskustva ne bih usudio preuzeti reprezentaciju.

Pero Skansi bio je u dva mandata izbornik Hrvatske, u onom premijernom osvojio je i olimpijsko srebro, kasnije više nije bilo medalja. I u Barceloni, i u Atlanti, međutim, kad se osvajalo i kad nije, Skansi je imao Tonija Kukoča u reprezentaciji.

- Ne znam koliko je velika ta njegova velika ambicija, ali ako je stvarna, to je svakako nešto što bi svi trebali podržati. Toni Kukoč je pametan čovjek, ima iza sebe igračko iskustvo, koje je nemjerivo i o njemu je uopće nepotrebno pričati i po mojem sudu, zašto ne? On je bio dio NBA igre, u kojoj je normalno da na klupu sjedaju bivši igrači, stoga ni to nije čudno. Zašto ne, Kukoč ima sve za taj posao. Usput, imenovati Kukoča izbornika značilo bi dobiti velike poene u imidžu ne samo hrvatske košarke, već i naše države.

Još jedan bivši hrvatski izbornik, štoviše, onaj s kojim smo osvojili posljednju medalju Aco Petrović pozdravio je želju Tonija Kukoča da preuzme reprezentaciju Hrvatske.

- Svaka želja je legitimna - smatra Aco.

- Što je više rješenja, to bolje. Tako će HKS lakše doći do najboljeg mogućeg izbornika.

A može li taj biti Kukoč?

- Nitko ne može ostati indiferentan prema takvoj košarkaškoj veličini. Zvuči intrigantno i zanimljivo, ali je isto tako i nepoznato...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:10