FINALE ZA POVIJEST

FOTO, VIDEO: MIAMI PRVAK NBA LIGE! Veliki LeBron James odvukao Heat do drugog uzastopnog naslova

Košarkaši Miami Heata obranili su naslov prvaka NBA liga. U odlučujućoj sedmoj utakmici velikog finala Heat je slavio protiv San Antonio Spursa sa 95-88.
MIAMI, FL - JUNE 20: Dwyane Wade #3, LeBron James #6, Chris Bosh #1, Norris Cole #30, Shane Battier #31 and Ray Allen #34 of the Miami Heat celebrate after defeating the San Antonio Spurs 95-88 to win Game Seven of the 2013 NBA Finals at AmericanAirlines Arena on June 20, 2013 in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP / 2013 Getty Images

LeBron James sjajnom je igrom, koja mu jamči titulu jednog od najboljih košarkaša u povijesti NBA, odveo Miami Heat do drugog uzastopnog naslova prvaka nakon što su u sedmoj utakmici finala pobijedili sa 95-88 San Antonio Spurse. James je dominirao odlučujućom sedmom utakmicom zabivši 37 koševa uz 12 skokova.

"Vizija koju sam imao kada sam odlučio doći ovamo se obistinila", kazao je James koji je na kraju proglašen najkorisnijim igračem finala, drugu godinu zaredom.

Miami je bio favorit za osvajanje naslova nakon što je u regularnom dijelu sezone pobijedio u 66 utakmica, od čega 27 zaredom što je drugi najdulji pobjednički niz u povijesti NBA. Spursi su u utorak bili na nekoliko sekundi od osvajanja naslova prvaka u šestoj utaklmici, ali se Miami vratio u igru nakon produžetka.

"Nije zabavno gubiti, ali izgubili smo od bolje momčadi", kazao je trener San Antonia Gregg Popovich.

Spursi su dobro otvorili utakmicu, imali su prednost od sedam koševa u prvoj četvrtini prije nego se Miami probudio. James je pogodio 12 šuteva iz 23 pokušaja iz igre i imao je pet trica, dok je Dwyane Wade, kojem je ovo treći naslov prvaka, zabio 23 koša, a Shane Battier je šest trica.

Kod Spursa je Tim Duncan zabio 24 koša uz 12 skokova, dok je Kawhi Leonard dodao 19.

"Očita riječ za ovo je "razočaravajuće". To je bila teška utakmica. Donio sam neke loše odluke i promašio neke šuteve", rekao je Duncan.

Iako su gubili veći dio utakmice, Spursi su bili na dva koša manje od 30 sekundi prije kraja, ali je Duncan promašio, a James pogodio i još dodao dva slobodna bacanja. Prosjek Jamesa u finalu je 25.3 koša po utakmici i tako se priključio Michaelu Jordanu i Billu Russellu kao jedini igrač koji je dvije godine zaredom proglašen najkorisnijim igračem finala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:47