ZVIJER OD IGRAČA

GLAVNI MENADŽER SIXERSA 'Borit ćemo se za NBA naslov, a naš najbolji igrač bit će Dario Šarić!'

Dan nakon NBA drafta lokalni novinari rešetali su glavnog menadžera Philadelphije Sama Hinkieja. Dobar dio pitanja odnosio se na izbor Darija Šarića. Zabrinuti su zbog Europljana koji se nikada nisu usudili preskočiti Veliku baru.

- Naš posao je da po cijelom svijetu tražimo najbolje moguće talente, a Dario će dugoročno biti naš najbolji igrač. Povijest pokazuje da međunarodni igrači, kada shvate da su među najboljima, jedva čekaju da se okušaju protiv najboljih na svijetu. Igrajući za reprezentaciju u mlađim kategorijama Šarić se dokazao kao ratnik i prvak. Gledao sam njegovu prvu utakmicu u Zagrebu, sjećam se fanfara.

Pitali su ga kada očekuje Šarićev dolazak u Sixerse. - Najranije za dvije godine, a mislim da bi se to moglo dogoditi i kasnije, iako ne očekujem takav raspet. Dario nema `buyout` (odštetu za raskid ugovora) nakon prve sezone u Turskoj.

Ponovio je da je strategija kluba za nekoliko godina stvoriti momčad koja se može boriti za naslov prvaka. Puno očekuje od Nerlensa Noela (lani 6. pick, nije igrao zbog ozljede), Joela Embiida (3. pick ove godine, neće igrati zbog ozljede ove sezone) i Darija Šarića (dolazi najranije 2016.).

- Sva trojica mogu igrati zajedno i bit ćemo zvijeri na obruču. Čini mi se da je Darijeva prirodna pozicija krilni centar, iako može biti i trojka jer zna prenijeti loptu preko centra, odlično je kontrolira. Solidan je skakač i fantastičan dodavač s razvijenim osjećajem za igru. Raznovrstan je košarkaš i vidim ga na obje pozicije - zaključio je „glavni i odgovorni“ kluba Sam Hinkie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:21