UOČI BARCELONE

Gordon i Graves: Za nas je ovo dvoboj iskupljenja

Protiv Siene su zajedno ubacili pet poena i izgubili 10 lopti. Gordon i Graves uvjereni su da će u Barceloni biti puno bolji
Zagreb, 211009.KC Drazen Petrovic.Utakmica Prvog kola kosarkaske Eurolige,Cibona - Montepaschi Siena.Na slici: Antonio Graves (D).Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Jamont Gordon i Antonio Graves, prošlog su tjedna bila dva najčešće spominjana imena u “istrazi o krivcima” za najteži euroligaški poraz u Ciboninoj povijesti. Večeri u kojoj ih je Siena zamrznula na -45 Cibonina se ovosezonska prekooceanska pojačanja još uvijek nerado sjećaju.

- Nikad u životu nisam izgubio utakmicu tolikom razlikom - istaknuo je Gordon, a nešto pričljiviji Graves se nadovezao:

- Ni ja. To mi je bilo daleko najgore košarkaško iskustvo. Najgore od svega je što sam se prije utakmice osjećao potpuno spreman, a Siena nas je na terenu učinila potpuno nemoćnima.

Gordon je uvjeren da je ta utakmica izoliran slučaj i da se u budućnosti takvi porazi više neće događati. Usput, nije bježao ni od vlastite odgovornosti.

- Znam da smo bili loši, ali na toj se utakmici definitivno dogodio nevjerojatan splet loših okolnosti. Nismo uspjevali pogađati ni kad smo došli do otvorenih šuteva. Ne, tako loša večer nam se neće ponoviti.

Za Gordona i Gravesa Siena je bila debitantski nastup u Euroligi.

- Ne može se usporediti ritam u kojem se igraju te utakmice s onima koje igramo u NLB ligi. No, uvjeren sam da možemo igrati na euroligaškoj razini, i ja i suigrači - tvrdi Gordon.

Subotnja uvjerljiva pobjeda i predstava protiv Heliosa bila je važna za mentalni oporavak igrača. Od ponedjeljka je krenula priprema za Barcelonu. Mnogo je onih koji misle da “vukovi” idu na put bez nade. Antonio Graves nije u toj skupini.

- To što od nas nitko ništa ne očekuje možemo iskoristiti kao našu prednost, što je bio slučaj na gostovanju kod Partizana u Beogradu. Na Barceloni će biti pritisak. Nama su ionako već upisali taj poraz, tako da smo u situaciji u kojoj doista nemamo što izgubiti. Ne znam zašto, ali imam neki dobar predosjećaj.

Gordon i Graves tvrde da su spremni već u Blaugrani prebrisati loše uspomene na otvaranje Eurolige.

- Za nas je ovo utakmica iskupljenja.

Hrvat već pobijedio Barçu

Nakon četiri kola ACB lige Barcelona ima omjer 3-1. U posljednjem kolu poigrali su se s Joventutom (92-59), ali su tjedan dana ranije izgubili na gostovanju kod Gran Canarije (67-65). U jedinom ovosezonskom porazu Barçe, značajnu je ulogu imao i 35-godišnji Hrvat Marcus Norris! Ne, nije greška. Američki playmaker kojega se sa sjetom sjećaju ljubitelji košarke u Slavonskom Brodu, gdje je proveo dvije sezone (1999.-01.) i bio jedan od najboljih stranaca A-1 lige, odrađuje već petu sezonu u Gran Canariji i to s hrvatskom putovnicom. Barceloni je ubacio devet poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 14:24