U 'PET DO DVANAEST'

HKS nakratko produžio život Šibeniku

Doslovno u "pet do dvanaest" produljen je život košarkaškom prvoligašu s Baldekina! I to, po svemu sudeći, samo privremeno!
 Nikša Stipaničev / Cropix

Kancelarija Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u petak je na zamolbu gradskih struktura skinula suspenziju KK Šibenik. Klub s Baldekina dužan je Savezu 80.000 kuna, ali večeras će ipak moći odigrati prvenstvenu utakmicu s Borikom. Drugo je pak pitanje s koliko igrača na parketu.

Donedavni predsjednik KK Šibenik Stipe Grcić u četvrtak se odazvao pozivu dogradonačelnika Petra Baranovića i došao na sastanak o stanju u klubu.

- Odazvao sam se iz čiste pristojnosti! Moja misija na Baldekinu završila je u rujnu. Otišao sam frustriran, znajući kako sam svoje preuzete financijske obveze po dolasku izvršio do samog kraja. Ukratko, nije se imalo više smisla boriti s ‘vjetrenjačama’ - rekao je Grcić.

Kako to mislite?

- Jednostavno, osim dotacija Grada i donekle privatne tvrtke Zagreb-Montaža, nitko sve ove godine, unatoč brojnim obećanjima, nije želio participirati u financiranju kluba, što je i dovelo do ovakvog žalosnog stanja. A da vam o saplitanju nogu na svakom koraku, pojedinih nekadašnjih čelnika, niti ne govorim!

I gdje vidite izlaz iz ovog rašomona?

- Samo dobra volja i ljubav prema klubu! S moje strane i dalje ću pomagati koliko budem mogao, to sam otvoreno rekao dogradonačelniku. A samo ilustracije radi, navest ću jedan primjer. I dandanas igrači se hrane u mojem hotelu, naravno, potpuno besplatno. Kada bi i ostali slijedili taj primjer, budite sigurni da se danas ni u ludilu ne bi pričalo o gašenju kluba - dodao je Stipe Grcić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:27