PRETVORBA IDE KRAJU

'HVALA KERUMU! UBILA NAS JE ADMINISTRACIJA, ZATO ONAKVE RIJEČI JUČER' Vujčić nakon sastanka u banovini

Savjetnik gradonačelnika za sport Ivan Veštić najavio je da će se grad Split obratiti Ministarstvu financija i tražiti sastanak na kojemu bi bili predstavnici kluba i grada
 Jakov Prkić / Cropix

Proces preoblikovanja Košarkaškog kluba Split uskoro bi trebao krenuti ka svom završetku, rečeno je u utorak na konferenciji za medije nakon sastanka gradskog Povjerenstva za praćenje preoblikovanja, čelnika KK Splita i gradonačelnika Željka Keruma.

Savjetnik gradonačelnika za sport Ivan Veštić najavio je da će se grad Split obratiti Ministarstvu financija i tražiti sastanak na kojemu bi bili predstavnici kluba i grada. Podsjetio je kako je preoblikovanje stalo jer se dugo vremena iz Ministarstva financija čekalo potpisivanje jednog dokumenta dok se iz tog ministarstva upozoravalo da KK Split nije do kraja odradio svoj posao.

Veštić je najavio da će u četvrtak mali dioničari na skupštini imenovati dva člana nadzornog odbora. "Grad će svojih pet članova imenovati do ponedjeljka, a osnivačka skupština novog športskog dioničkog društva će biti zakazana za 23. svibnja. Želja nam je da se klub do 14. svibnja deblokira što će olakšati stanje svima u klubu", kazao je Veštić.

Predsjednik KK Split Nikola Vujčić, koji se zbog problema u klubu jučer emotivno obratio medijima, rekao je da je njegov medijski istup zapravo reakcija na posljedice s kojima žive ljudi u klubu koji više od godinu dana nisu primili niti kune.

"Prisutan je strah za budućnost kluba. Pred nama je zadatak da nađemo tko će voditi KK Split, a nemamo budžet. Za iduću sezonu pod ugovorom imamo samo šest igrača. Ovim putem se zahvaljujem gradu, povjerenstvu i gradonačelniku. Ubila nas je administracija. Ako se sve ovo o čemu smo danas pričali ispoštuje preostala su nam još samo dva mjeseca da okončamo preoblikovanje", dodao je Vujčić.

Inače, račun KK Splita je blokiran, igrači i radna zajednica 14 mjeseci ne primaju plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:27