NEMA NEPOZNANICA

JASMIN REPEŠA ZNA RECEPT ZA POBJEDU 'Od početka ćemo Talijanima pokazati tko je gazda'

'Prvi uvjet je da ponovimo visoku razinu obavezne igre. Dobra obrana i kontrola skoka. Talijani vole šutirati iz dotrčavanja, dok obrana još nije postavljena'

Kada se jučer ušetao u prostoriju za doručak, čelo Jasmina Repeše se namrštilo. Iz Gazzette je vrištalo: “Protiv Slovenije je bilo malo navijača jer je bio radni dan. U subotu će nas biti puno više”.

- Neka naši navijači to shvate kao izazov. Treba nam domaći teren u Ljubljani. Talijani su izgubili od Slovenije jer su slabije šutirali i igrali obranu, ali i zato što je Slovence nosila domaćinska atmosfera. U domaćem okruženju u Kopru nisu izgubili niti jednu utakmicu.

Prvi su put, dakle, pali protiv Slovenije, a drugi put bi mogli protiv Hrvatske. Pobjednik utakmice koja se igra u subotu u 14.30 u Ljubljani istog trena će postati četvrtfinalist, poraženi će tražiti novu priliku. Dobro raspoloženi Repeša uporno je uvjeravao novinare da se nije bavio kalkulacijama te da ne zna da je Hrvatskoj dovoljna jedna pobjeda za ulazak u završnicu. Nismo mu povjerovali. Ubrzo je pokazao da vlada situacijom.

- Za mene je čaša uvijek napola puna pa znam da smo jedina reprezentacija koju dvije pobjede automatski dovode na prvo mjesto u skupini.

Za takvo nešto potrebno je pobijediti Italiju. Momčad s dobrim šuterima i bez pravog centra.

- Prvi uvjet je da ponovimo visoku razinu obavezne igre. Dobra obrana i kontrola skoka. Talijani vole šutirati iz dotrčavanja, dok obrana još nije postavljena, i to moramo spriječiti.

Dodao je još da ne vjeruje u mogućnost taktičkog iznenađenja, a od onih koje je trenirao izdvojio je Gentilea.

- Perspektivniji je od drugih. Ima i tijelo i tehniku za NBA ligu, tek mu je 21 godina. I on i ostala trojica su odlični šuteri. Valjda me neće ubiti tim šutom - rekao je Repeša koji je devet godina trenirao klubove u Bologni, Rimu i Trevisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 12:21