U LIGI ZA OSTANAK

Košarkaši Split CO-a ostali bez trenera Kurtovića

 Marija Mihić / Cropix

SPLIT - Agoniji KK Split CO ne vidi se kraj. Poraz od Šibenika na Baldekinu (67-70) izazvao je dvostruku štetu. Splićani su definitivno ostali bez Lige za prvaka, što je sve donedavno bilo nezamislivo, a sada je pozicija među klubovima koji će se boriti za prvoligaški status postala surova realnost. Ostali su i bez trenera: Boris Kurtović stavio je svoj mandat na raspolaganje, a Uprava kluba s predsjednikom Dinom Rađom odlučila se razići s dosadašnjim trenerom.

- Nisam se nadao ovakvoj situaciji. Potpuno sam zatečen - komentirao je Rađa najnoviji razvoj događaja na Gripama.

- U ovih sedam godina koliko sam predsjednik kluba, nikad mi nije bilo teže rastati se s jednim trenerom kao s Kurtovićem. No, trebali smo učiniti nešto da se igrači trgnu. Puno smo trenera potrošili. Kurtović nije pronašao način da homogenizira ovu momčad.

Iako je trener platio “buletu”, Rađa je očito ljutit na igrače.

- Igrači su ti od kojih se očekuje da se bore. Nažalost, teško mi je gledati da se svi bore više od nas, a naši igrači su najbolje plaćeni u ovoj ligi.

Splićani su bili oslabljeni odlaskom Marija Delaša koji je prodan da bi klub preživio, ali ništa ne može opravdati njihov rezultatski debakl. Umjesto “žutih”, u Ligi za prvaka igrat će Trogir trenera Nikše Bavčevića, koji je tako postao prava senzacija.

Upravo će protiv Trogira Splićani igrati u utakmici zadnjeg kola, a tko će ih voditi s klupe, trebalo bi se znati što prije. Najizglednije je da će sezonu privesti kraju trener juniora Mladen Vušković.

Splićani moraju nekako preživjeti do kraja ove sezone. Na ljeto bi se konačno trebale dogoditi temeljite promjene. Iako se već dulje vrijeme najavljuje ulazak Grada u vlasničku strukturu kluba te Kerumovih ljudi u Upravu, ništa se još nije pomaknulo s mrtve točke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:41