CEDEVITA

Matjaž Smodiš stigao u Podsused

Slovenac je nedvojbeno najveće pojačanje u klupskoj povijesti
 Damir Krajač/Cropix

Slovenski košarkaški reprezentativac, krilni centar Matjaž Smodiš (205 cm, rođ. 1979.) potpisao je jednogodišnji ugovor za hrvatskog doprvaka Cedevitu, kojoj je ovo nedvojbeno najveće pojačanje u klupskoj povijesti. Smodiš, koji se trenutačno nalazi na pripremama svoje nacionalne momčadi u Španjolskoj, karijeru je počeo u Krki iz Novog Mesta, a iz bogate karijere izdvojimo čak tri naslova prvaka Europe koje je osvajao 2001. s bolonjskim Virtusom, odnosno 2006. i 2008. s moskovskim CSKA. U Rusiji je Smodiš uostalom i proveo posljednjih šest sezona, da bi u Zagreb stigao kao slobodan igrač.

- Držim da je ovo velika stvar za klub i stvarno sam sretan što smo okončali pregovore s jednom od najvećih zvijezda europske košarke u proteklih desetak godina – spomenuo je nakon potpisa ugovor Matej Mamić, sportski direktor Cedevite.

- Velika mi je želja bila da Matjaž dođe u naše redove, te smo u tome sada i uspjeli – prva je reakcija trenera Dražena Anzulovića koji se s momčadi Cedevite trenutačno nalazi na pripremama na slovenskoj Rogli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:05