SPEKTAKL U ARENI

Mravi dočekuju Panathinaikos: 'Nažalost, Obradović nas neće podcijeniti'

 Damir Krajac / CROPIX

Zagrebovi košarkaši u srijedu će odigrati prvu domaću utakmicu u Euroligi. No, osim što protiv europskog prvaka Panathinaikosa nemaju nijednu komparativnu prednost, "mravi" se ne mogu pozvati ni na domaći teren. Ambijent zagrebačke Arene za njih će biti jednako nepoznat kao i za gostujuću momčad.

U Areni je jedini igrao Sašo Ožbolt, prije 18 mjeseci u dresu Olimpije na Final Fouru NLB lige. Tada je u Areni bilo 10 tisuća gledatelja na polufinalu, a više od 15 tisuća na finalnoj utakmici. Klupski djelatnici napravili su što su mogli da i u srijedu dvorana bude dobro popunjena.

- Mi nemamo navijače koji će napuniti dvoranu. Mogu samo pozvati ljude da nas dođu podržati i vidjeti jednu od najboljih europskih momčadi koju vodi najbolji europski trener, a za kojeg sam imao čast igrati - rekao je Damir Mulaomerović, koji je baš u dresu Panathinaikosa, pod vodstvom Željka Obradovića, 2002. stigao do europskog naslova.

Tada je bio dio moćnog stroja kojem će u srijedu pokušati pronaći slabu točku.

- Ne možemo se mi s njima uspoređivati, a ne dolaze nam ni u najboljem trenutku. Poznavajući Željka, oni nas definitivno neće podcijeniti. Jedina obveza koju imamo u ovoj utakmici je dati sve od sebe.

Vlado Androić već je bio u situaciji kad je njegov kum bio na suparničkoj klupi.

- On je vodio Partizan, a ja Borac. Pobijedili su nas 12, 13 razlike. Partizan je te godine bio europski prvak i to je za nas bio dobar rezultat.

S takvim bi porazom vjerojatno svi u Zagrebu bili zadovoljni, pogotovo ako ostave dobar dojam.

- Siguran sam da ćemo odigrati bolju utakmicu nego u Njemačkoj. Pitanje je za što će to protiv Panathinaikosa biti dovoljno - rekao je kapetan Kruno Simon.

U momčadi neće biti ozlijeđenih Mašića i Babića, što će vjerojatno otvoriti prostor Dariju Šariću. Od njega i ostalih Androić će tražiti samo jedno:

- Pomak u odnosu na prethodne igre. Ne želim da se vratimo u stanje kakvo je bilo poslije Bamberga - zaključio je Androić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:52