NOVO OBEĆANJE

Novi šef Cibone tvrdi: Perasović ostaje ako mu platimo dio duga

U španjolskim medijima Perasović je prikazan kao najizgledniji kandidat za nasljednika Nevena Spahije na klupi Valencije
 Ronald Goršić / Cropix

Velimir Perasović će za najviše dva tjedna, ukoliko finalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske ode do pete utakmice, završiti svoju dvogodišnju ugovornu obvezu prema Ciboni. Iza njega je turbulentna sezona, obilježena rezultatskim uspjesima i dramatičnim porazima te svakodnevnom borbom da, unatoč dubokoj financijskoj krizi, zadrži momčad na okupu.

Cibona će u finalni okršaj sa Zadrom ući kao favorit, ali završi li Perasović svoju drugu sezonu u Ciboni bez trofeja, nitko ga neće imati pravo prozivati za neuspjeh. U okolnostima u kojima je radio, uz veliku pomoć i razumijevanje s igračke strane, uspio je dovesti Cibonu na šest desetinki od osvajanja NLB lige, do finala Kupa Kreše Ćosića i na prag četvrtfinala Eurolige.

‘Zasad nisam zabrinut’

Zato bi zadržavanje Perasovića u Ciboni trebalo biti na vrhu liste prioriteta trenutačnog klupskog vodstva, a svaka vijest o njegovom mogućem odlasku trebala bi biti znak za uzbunu pod Tornjem.

- Zasad još nisam zabrinut. S Perasom imam vrlo korektan odnos i nikada mi nije krio da ima neke ponude. U razgovorima koje sam dosad s njim vodio dao mi je naslutiti da bismo mogli pregovarati o ostanku kad bi se riješio dobar dio duga - kaže novi Cibonin predsjednik Vlatko Previšić koji je u četvrtak obavio razgovore s Markom Tomasom i Daliborom Bagarićem, a Jamont Gordon je sljedeći na redu.

Valencijina ponuda nije prva, a ni posljednja koja će sletjeti na Perasovićevu adresu. Ciboninom treneru, sve dok traje finalna serija, ne pada napamet komentirati nešto što je još uvijek na razini špekulacija i glasina.

Španjolci su vrlo dobro upoznati s financijskim stanjem u Ciboni, što će im biti jedan od glavnih pregovaračkih argumenata. U Perasoviću vide idealnog Spahijinog nasljednika iz više razloga: zbog stručnosti, iskustva u ACB ligi i Euroligi, zbog reputacije, ali i zbog ekonomskog aspekta.

U Valenciji se, naime, ne razbacuju novcem, ali navodno su spremni Perasoviću ponuditi i do 400.000 eura po sezoni. To je znatno više nego što je zarađivao u Ciboni, a ne morate sumnjati da bi isplate bile redovitije.

Slijedi erozija?

Mogući Perasovićev odlazak mogao bi pokrenuti eroziju i u Ciboninom igračkom kadru. Svjestan je toga i Previšić.

- Nema sumnje da je Peras bio više od trenera. Bio je integrativni element, povezivao svlačionicu u kojoj je, srećom, imao i igrače koji nisu bili destruktivni. Znam da nam vrijeme brzo prolazi i da su svi siti obećanja. Vjerujem da bismo sljedećeg tjedna trebali imati podlogu za konkretne poteze - zaključio je Cibonin predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:08