NOVA FUNKCIJA

Phil Jackson postaje predsjednik New York Knicksa!

 AFP

Premda se nagađalo kako će preuzeti momčad New York Knicksa, najuspješniji trener u povijesti NBA lige Phil Jackson (68) postao je novi predsjednik kluba iz Madison Square Gardena.

Jackson je karijeri osvojio čak 13 naslova NBA prvaka - dva igračka i 11 kao trener, a sada će loviti 'prsten' i kao predsjednik kluba. NBA karijeru počeo je 1967. upravo u Knicksima s kojima je osvojio dva igračka naslova prvaka, 1970. i 1973. godine, a potom je osvojio šest naslova na klupi Chicago Bullsa, a još pet s Los Angeles Lakersima.

"Lijepo se vratiti u ovaj klub. Otkako sam posljednji put bio ovdje mnogo toga se promijenilo, no jedno je ostalo isto. Madison je najbolje mjesto za igranje košarke. Želimo izgraditi veliku momčad i siguran sam kako ćemo uspjeti," kazao je Jackson koji je potpisao ugovor na pet godina vrijedan 15 milijuna dolara godišnje.

Bit će to njegov prvi posao nakon 2011. kada se iz zdravstvenih razloga povukao iz košarke 2011. godine, ali je sada potpuno zdrav i odlučio je vratiti se u košarku.

"Ovo je povijesni trenutak za klub. Phil je čovjek koji zna kako se pobjeđuje. Oduševio nas je svojom vizijom i siguran sam kako ćemo uspjeti," kazao je vlasnik Knicksa James Dolan.

Jacksonov dolazak u klub mogao bi značiti i ostanak najboljeg strijelca lige Carmela Anthonyja čiji se odlazak najavljivao na ljeto. Dio medija je najavio i kako je Jackson sve dogovorio i sa zvijezdom Lakersa Kobeom Bryantom.

Kada je vijest o Jacksonovom preuzimanju Knicksa objavljena odmah se oglasio i legendarni Michael Jordan.

"Premda Phil nikada nije radio taj posao, uvjeren sam kako će biti uspješan. Njegove metode rada funkcioniraju u svim segmentima ovog sporta. Phil je fantastičan, vrlo brzo će pohvatati sve konce," smatra 'Air Jordan'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:08