OPROŠTAJ OD SPLITA

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA Nikola Vujčić odlazi u Tel Aviv za glavnog menadžera Maccabija?

Nikola Vujčić zasad je “bez komentara”, ali je vrlo izvjesno da će prihvatiti ponudu iz Tel Aviva da bude novi sportski direktor Maccabija.

Vujčića zove upomoć njegov bivši klub, “žuti” iz Tel Aviva koji su na kraju ove sezone izgubili titulu prvaka Izraela. To je prvorazredna senzacija jer ovo je tek peti put u zadnje 44 godine da Maccabi nije prvak. Točnije, prvak nije Maccabi iz Tel Aviva nego Maccabi koji dolazi iz Haife.





11 trofeja u šest godina!

Takav epilog košarkaškog prvenstva Izraela u kojem se igra samo jedna finalna utakmica izazvat će dramatične promjene u gigantu iz Tel Aviva. Sprema se “metla” za aktualno stručno vodstvo i dolazak novih ljudi. Vujčić je jedan od njih i to za poziciju sportskog direktora.

Vujo uživa izuzetan ugled u Izraelu. U Maccabiju je igrao šest godina, bilo je to njegov najbolje igračko razdoblje. S momčadi iz Tel Aviva uzeo je sve, bio je pet puta prvak Izraela, četiri puta osvajač Kupa i dvaput prvak Europe, tih je godina bio triput izabran u najbolju petorku Eurolige...

Zbog svega toga, ali i poštenog ljudskog odnosa, Vujčić je velika zvijezda u Izraelu. Tamo su mu otvorena sva vrata.

Slomio se na Gripama

Imao je i dosad priliku raditi u Izraelu, međutim Vujčić je imao želju i ideju da napravi nešto na Gripama, da pokuša spasiti košarkaški klub u kojem je počeo svoju igračku karijeru i prema kojem osjeća veliku obvezu. No, bolje mu je biti gospodin čovjek u odijelu, s osiguranim budžetom za momčad, nego sportski direktor u klubu za koji nikoga nije briga. U Izraelu ga poštuju i cijene. Na Gripama je sve ovo vrijeme radio bez kune naknade, ali uvijek bi se našao netko tko će ga kritizirati i lažno optuživati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:24