NOVA ZVIJEZDA NETSA

PRVI NBA DANI BOJANA BOGDANOVIĆA ‘Teško mi je, pomaže mi legendarni Kevin Garnett’

‘Sretan sam jer je uz mene Mirza Teletović, posebno jer moj engleski nije baš dobar’
 Ronald Gorsic / CROPIX

Dnevni list New York Post posvetio je Bojanu Bogdanoviću skoro cijelu stranicu, označio ga “vjerojatno najintrigantnijim igračem u sastavu Brooklyn Netsa kojeg su samo rijetki vidjeli kako igra”. Naravno, poruka je to Amerikancima. Europljani dobro znaju kakvu košarku igra Bojan.

- Zasad mi je malo teško jer nisam naviknuo na treninge s toliko energije i čvrstoće, ali ubrzo ću pohvatati konce - povjerio se Bogdanović novinaru Timu Bontempsu.

Drugačija lopta

Kroničari Netsa uvrstili su Bojana u krug igrača koji se bore za mjesto u početnoj petorci koje se upraznilo odlaskom Paula Piercea. Bivši “cibos” Alan Anderson, Rus Kiriljenko ili Bojan. Pred hrvatskim reprezentativcem je vrijeme adaptacije na 49 cm udaljeniju tricu, ali i - loptu.

- Osjećaj pod prstima je potpuno drugačiji - istaknuo je Bogdanović.

Kako bi se što brže naviknuo na život u svijetu NBA-a Bojan najviše vremena provodi s Jablaničaninom Mirzom Teletovićem. I na dodatnim treninzima i u “običnom životu”...

- Jedna od najboljih stvari je što imam Mirzu uz sebe. Puno mi pomaže, posebno što moj engleski nije baš dobar. Trebalo mu je godinu dana da se prilagodi pa ostajemo zajedno nakon svakog treninga šutirati. Iako... najviše ću morati raditi kako bih se prilagodio obrambenim principima i odgovorio zahtjevima trenera Hollinsa. Znam da ću imati manje šuteva nego u Europi, ali snaći ću se u novoj, potpuno drugačijoj ulozi. Svakim danom sam sve bolji, veterani mi puno pomažu.

Učim od najboljih

Najpoznatiji veteran je, bez sumnje, veliki Kevin Garnett...

- Sretan sam što prvi put dijelim svlačionicu s takvim igračem. Stalno mi pomaže, on je jedan od od najboljih. Učim od njega i upijam savjete iako ne razumijem sve što kaže. No, čini mi se da ga ni drugi ponekad ne razumiju - nasmijao je Bojan sugovornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:16