ODUŠEVLJEN NAVIJAČIMA

REPEŠA NAKON VELIKE POBJEDE 'Nema opuštanja, protiv Grčke idemo po prvo mjesto'

 Ales Fevzer / CROPIX

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša: "Zahvaljujem se navijačima koji su došli u većem broju negoli sam očekivao i stvorili su pravu domaćinsku atmosferu. Zbog toga mi je u na početku utakmice, kad nam nije išlo, u jednom trenutku prošlo kroz glavu 'pa nećemo ih valjda opet razočarati'.

Ništa nije ulazilo u prvoj četvrtini, bio je primjetan veliki grč kod naših igrača, pokušavao sam ih smiriti na minutama odmora i na poluvremenu smo imali pet koševa zostatka, što je bilo odlično s obzirom kako smo igrali. Kad smo počeli pogađati otvorene šuteve znao sam da će se Talijani teško moći vratiti.

Očito je da su nam uzastopne pobjede, a sad ih imamo već šest, donijele veliko samopouzdanje, sada znamo da se možemo vratiti iz teških situacija.

Ovom pobjedom plasirali smo se u četvrtfinale, a u ponedjeljak protiv Grčke imamo priliku osvojiti prvo mjesto u skupini, što bi nam donijelo lakšeg suparnika, vjerojatno Ukrajinu ili Latviju. Na pripremnom turnirnu u Strasbourgu igubili smo od Grčke sa dva koša razlike, sada im možemo vratiti".

Roko Ukić:

"U prvoj četvrtini promašili smo sve što se moglo promašiti, ali vjerovali smo da naša kvaliteta i dobra obrana, koju igramo u posljednim susretima, mora doći do izražaja u drugom poluvremenu. Sada protiv Grčke možemo osvojiti prvo mjesto u skupini. Dobro ih poznajem, a posebno njihovog najboljeg igrača Spanoulisa, kojeg uvijek čuvam kad su derbiji Panathinaikosa i Olympiakosa. Još jednom veliko hvala navijačima, već deset godina igram za reprezentaciju i prvi puta imamo ovakvu podršku navijača".

Bojan Bogdanović:

"Tromo smo ušli u utakmicu, bili smo nervozni jer znamo da bi se bilo teško vaditi protiv Grka. No, zahvaljujuči navijačima, koji su nas gurali naprijed, uspjeli smo se vratiti, napraviti preokret i doći do pobjede koja nam donosi četvrtfinale. Grčka je kvalitetna momčad, imaju Spanoulisa, najboljeg europskog košarkaša, ali mi se ne bojimo nikoga".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:26