IZVRIJEĐAO MISIONARA

Rodman se ispričao: 'Oprostite, malo sam si popio'

 YouTube

Umirovljeni američki košarkaš Dennis Rodman (52) ispričao se zbog komentara danih o Kennethu Baeu, američkom misionaru zatočenom od strane Sjeverne Koreje...

Dan nakon što je otpjevao "Sretan rođendan" sjevernokorejskom diktatoru Kim Jong Unu i predvodio momčad sastavljenju od bivših NBA igrača u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Koreje, Rodman se ispričao zbog neprimjerenih izjava u e-mailu poslanom Associated Pressu.

"Želim se ispričati. Preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Bio je to jako stresan dan. Neki od mojih suigrača su odlazili zbog pritiska njihovih obitelji i poslovnih suradnika i moji snovi o košarkaškoj diplomaciji brzo su se raspali. Pio sam. To nije isprika, ali u trenutku intervjua bio sam uzrujan i shrvan. To nije isprika, ali je istina. Prvo se želim ispričati obitelji Kennetha Baea. Želim se ispričati svojim suigračima i menadžmentu. Osramotio sam puno ljudi. U ovom bih trenutku trebao znati bolje nego davati političke izjave. Iskreno mi je žao", poručio je Rodman.

Bivši košarkaš Detroita, San Antonija i Chicaga žestoko je kritiziran u SAD-u što nije iskoristio svoj utjecaj kod sjevernokorejskog diktatora da bi pomogao Baeu, misionaru slabog zdravlja koji je pritvoren u Sjevernoj Koreji zbog "zločina protiv države". U razgovoru za CNN u utorak Rodman je implicirao da je Bae sam kriv što je završio iza rešetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:30