IZBJEGLI AMERIKANCE

SKANDAL U ŠPANJOLSKOJ Slovenac Goran Dragič optužio Australce da su namjerno pustili Angoli

Slovenski košarkaš Goran Dragič optužio je australsku reprezentaciju da je namjerno izgubila meč protiv Angole kako bi izbjegla Sjedinjene Američke Države. Na jednoj društvenoj mreži igrač Phoenix Sunsa napisao je:

- Košarka je predivan sport, ali nema mjesta namještanju utakmica kao danas Australija protiv Angole!! FIBA bi trebala nešto poduzeti glede toga!

Dragičeva je reakcija uslijedila nakon neočekivanog poraza favorizirane Australije 91:83 u posljednjem kolu skupine C Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Australija je imala plus 13 na poluvremenu, a preostale dvije četvrtine otišle su na stranu Angole ukupnim rezultatom 62:41! Angola je već bila ispala iz daljnjeg natjecanja, dok je Australija ovim porazom zauzela treće mjesto u skupini. To znači da s Amerikancima teoretski ne mogu igrati prije polufinala. Naravno, uz uvjet da prođu osminu finala u kojoj igraju protiv Turske.

Slovenija je s druge strane ipak imala sudbinu u svojim rukama. U posljednjem kolu poražena je od Litve 67:64 te joj je pripalo drugo mjesto u skupini C. Da su pobijedili, bili bi prvi. Naši su susjedi posljednju četvrtinu izgubili s nevjerojatnih 12:2. U osmini finala Sloveniju čeka Dominikanska Republika, a u četvrtfinalu vjerojatno Amerikanci, koji bi trebali lako apsolvirati Meksiko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:40