BANIĆ TREĆI

Spahiji naslov s Valencijom u Eurocupu i Euroliga

 Drago Sopta / Cropix

Košarkaši Valencije, koje s klupe prevodi hrvatski trener Neven Spahija, osvajači su Eurocupa i sljedeće će sezone igrati u Euroligi. U finalu je španjolska momčad čvrstom obranom slomila berlinsku Albu i pobjedom 67-44 osvojila naslov pobjednika natjecanja.

Samo 22 poena ubacila je njemačka momčad na poluvremenu utakmice u kojoj je Valencija već tada uživala 14 koševa prednosti. Kako se kraj utakmice u Vitoriji približavao svom kraju tako je Spahijina momčad dodatno povećavala prednost, poglavito zahvaljujući učincima Koste Perovića (17 poena) i Thomasa Kelatija (13).

O načinu na koji je Alba igrala najbolje će reći da je valorizacijski indeks 9, a toliko je uz četiri poena, pet skokova, dvije izgubljene lopte i tri asistencije, sakupio Jurica Golemac, bio najveći u momčadi.

Valencijina momčad isto je natjecanje osvojila 2003. godine. Eurocup se, doduše, tada zvao ULEB kup, a Valencija ga je osvojila u premijernoj sezoni natjecanja.

- Mislim da smo odigrali savršenu utakmicu, što se obrane tiče. Kroz turnir smo dokazali da možemo pobjeđivati i napadom i obranom. Večeras nam je za to bilo potrebno branjenje koša, a to smo i učinili. Sretan sam - prokomentirao je uspjeh Spahija.

Dodajmo da je u utakmici za treće mjesto Bilbao svladao Panellinios 76-67. Za pobjedničku je momčad Marko Banić ubacio 15 poena uz šut 7-12 iz igre i 1-1 sa linije slobodnih bacanja.

Eurocup, finale:

Valencia - Alba 67-44

Za 3. mjesto:

Bilbao Basket - Panellinios 76-67

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:56