RAZIGRAVANJE

Španjolska svladala Sloveniju u borbi za poredak

Slovenija je bolje otvorila ogled gubitnika iz četvrtfinala od prije dva dana. Vodili su u prvom dijelu i sa devet razlike
 AP

U petak se na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, kojem je domaćin Turska, igraju utakmice za redoslijed od petog do osmog mjesta.

Prvi su utakmicu odigrali svjetski prvaci Španjolci i Slovenci, te je pobijedila Španjolska 97-80, što im donosi utakmicu za peto mjesto. Suparnik će im biti bolji iz večernjeg ogleda Rusije i Argentine. Sloveniji, pak, ostaje utakmica za sedmo mjesto s poraženim iz spomenutoga ogleda.

Slovenija je bolje otvorila ogled gubitnika iz četvrtfinala od prije dva dana. Vodili su u prvom dijelu i sa devet razlike, no Španjolci su nekako uspijevali održavati kontakt, a u posljednjoj četvrtini i preokrenuti rezultat.

Tricama i jačom obranom Španjolska je četiri minute prije kraja došla do velikih 84-73 čime su i razriješili pitanje pobjednika ovog ogleda.

Juan Carlos Navarro je predvodio Španjolce sa 26 poena i sedam asistencija. Vrlo dobro su svoje role još odradili Rudy Fernandez i Fran Vazquez sa po 16 poena. Kod Slovenaca su Goran Dragič i Jaka Lakovič zabili po 19 koševa.

SP u košarci, za poredak od 5. do 8. mjesta:

Španjolska - Slovenija 97-80

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:56