RADNO NA GRIPAMA

Split kreće u obnovu ugleda s Vujčićem, Grgurevićem i Subotićem

Na Gripama su pozvali u pomoć neke od svojih najboljih igrača koji su sada u zrelim igračkim godinama. Potvrđene akvizicije su Grgurević i Subotić
Split, 231208.Dvorana KK Split na Gripama.Utakmica 14. kola NLB lige, kosarkaska utakmica izmedju Split CO i Zadra.Na slici: Nikola Vujcic nekadasnji igrac KK Split, pratio je utakmicu u drustvu novinara.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - Na Gripama su započeli novi projekt koji bi trebao vratiti KK Split u vrh hrvatske košarke, na poziciju koja im pripada po tradiciji i rezultatima iz prošlosti. Gore valjda ne može jer u ovoj sezoni Splićani će igrati samo u domaćim natjecanjima (prvenstvo i kup) nakon što su izgubili NLB ligu, a lani nisu ušli u Ligu za prvaka...

Sedam godina na čelu kluba bio je Dino Rađa koji se ljetos povukao, a klub je preuzeo poduzetnik Ilija Naletilić koji je već bio uključen u rad kluba. Naletilić je najavio da će se klub okrenuti vlastitim snagama, prioritet je afirmacija igrača iz omladinskog kadra, ali svjestan je da ni oni neće moći napredovati bez podrške iskusnih igrača.

Zbog toga su na Gripama pozvali u pomoć neke od svojih najboljih igrača koji su sada u zrelim igračkim godinama. Potvrđene akvizicije za ovu sezonu su Ante Grgurević i Srđan Subotić. Grga je navršio 35 godina, Suba je tek 30-godišnjak, a obojica imaju ambiciju pomoći klubu koji ih je afirmirao. Povratnik je i Ivan Mimica, još jedan 30-godišnjak.

Uz Josipa Sobina koji je već skupio iskustvo ovo bi trebala biti sezona definitivne afirmacije mladih talenata Tonija Katića i Filipa Najeva.

Trener Mladen Vušković u novoj sezoni imat će na raspolaganju miks iskustva i mladosti. Najveći dobitak bio bi ostanak Nikole Vujčića, bivšeg reprezentativca koji je trenutačno bez angažmana, a trenira i igra pripremne utakmice sa Splitom.

Vujčić je najavio da bi ostao u Splitu i igrao domaću ligu, a planove može promijeniti samo neka super ponuda iz inozemstva. Vujo je u kontaktima s Efesom, ali ta priča nije odmaknula dalje od početnih razgovora.

Na Gripama žele vratiti košarku u žižu interesa, a to će moći samo dobrim rezultatima. Uskoro će se u prodaji naći i pretplate za sljedeću sezonu, a na Gripama su odredili da će se mjesta u svečanoj loži kupovati. Cijena za cijelu sezone iznosi 1000 kuna, a sav prihod namijenit će se kupnji minibusa za Školu košarke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:37