NBA LIGA

VIDEO Demonstracija moći u Clevelandu: Cavsi premorene Raptorse ostavili bez šanse

LeBron James
 Reuters / USA Today Sports

U prvoj utakmici finala Istočne konferencije Cleveland je na svojem parketu sprašio Toronto 115-84.

Svježi Cavsi nisu pokazali milosti prema premorenim Raptorsima te su utakmicu praktički riješili već u drugoj četvrtini u kojoj su ubacili 17 poena više od gostiju za ukupnih 22 razlike na poluvremenu.

Domaću momčad predvodio je njihov zvjezdani tercet James-Irving-Love koji su svojih 65 poena (Irving 27, LeBron 24, Love 14) ubacili debelo prije kraja riješene utakmice, tako da je priliku dobila i rezervna postava Cavsa koja si nije dopustila da ispusti prednost. S druge strane tek je DeRozan bio donekle raspoložen s 18 poena, a čvrsti Kongoanac Bismack Biyombo dodao je 12 poena.

No, uvjerljiva pobjeda nije mnogo značila LeBronu:

- Nemojte misliti da smo se opustili. Imamo cilj i taj cilj nije devet pobjeda. Već sam prije pobijedio u devet utakmica. Štoviše, pobijedio sam i u 14. Čeka nas teška bitka - u generalskoj maniri je prokomentirao utakmicu prvi igrač Clevelanda.

Ovom pobjedom Cavsi su došli do omjera 9-0 u ovogodišnjem playoffu, što je peti najbolji start u povijesti doigravanja. Ako kojim slučajem i Raptorse pometu u četiri utakmice, što uopće nije nezamislivo, LeBron i društvo imat će najbolji ulazak u povijesti doigravanja.

I što je mnogo važnije, dočekati će finale znatno odmorniji nego Warriorsi ili Thunder koji su usmjereni prema teškoj seriji za pobjednika Zapada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:19