UTAKMICA PRVENSTVA

VIDEO, FOTO: SRBIJA U TRANSU Teodosić i Bogdanović slomili Francuze za finale protiv Amerikanaca!

Srpski košarkaši svladali su u polufinalu Svjetskog prvenstva u Barceloni europske prvake Francuze s 90-85 (21-15, 25-17, 15-14,29-39), te će se u nedjelju boriti za naslov svjetskog prvaka protiv selekcije SAD-a
 fiba.com

U finalu Svjetskog prvenstva igrat će SAD i Srbija! Naši istočni susjedi su apsolutna senzacija Mundobasketa, nakon tri poraza u skupini baš nitko nije očekivao da će se naći na pobjedničkom postolju. Srbi su u Madridu u ludoj utakmici pobijedili Francusku s 90-85. Moglo je i puno lakše budući da su na kraju treće četvrtine imali 15 poena viška, ali ludom serijom trica Nicolasa Batuma Francuzi su 40-ak sekundi prije kraja došli na -1. Ipak, Srbija je zahvaljujući nepogrešivim slobodnim bacanjima došla do pobjede i nedjeljnog finala.

Srbi su tri četvrtine igrali kao u transu, ljudi nisu mogli promašiti. Prednjačio je Miloš Teodosić koji je iz svih pozicija rešetao koš. Vrlo dobri su bili Raduljica, Bjelica i Marković tako da je sredinom prvog dijela prednost narasla na 18 razlike. I u drugom poluvremenu Srbija je bez problema održavala prednost i nitko ni u ludilu nije mogao pomisliti da će završnica biti infarktna.

Međutim, sa uvjerljivim porazom svoje momčadi nikako se nije mogao pomiriti Nicolas Batum. Briljantni igrač Portlanda neviđenom serijom trica doveo je Francusku na samo -4 dvije minute prije kraja. I onda, kada je kod Srbije zavladala lagana panika, stvar je u svoje ruke preuzeo najmlađi - Bogdan Bogdanović. Prvo je stavio tricu sa sedam metara preko ruke, a nakon toga je i polaganjem održao Srbiju 'iznad vode'. U tim trenucima pomogao je i slučajan koš Raduljice, koji nije uspio uhvatiti loptu leđima okrenutim od koša, ali je nakon odbojke ona ipak prošla kroz mrežicu...

Batum je u zadnje dvije minute nemilice zabijao, ali Francuzi nikako nisu uspjeli doći do izjednačenja ili vodstva. U zadnjim sekundama slobodna bacanja su pogađali Bogdanović, Kalinić i Simonović i tu je priči bio kraj. Srbija je ušla u svoje prvo finale nakon 12 godina (tada su se još zvali Jugoslavija).

Srbe je predvodio Miloš Teodosić s 24 poena, od čega 18 u prvom poluvremenu, a Francuze sjajni Nicolas Batum s 35 koševa i čak osam trica.

Finale je u nedjelju u 21 sat, a u subotu će se u 18 sati u reprizi finala prošlog EURA za broncu sučeliti Litvanci i Francuzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:45