NBA FINALE

VIDEO: MIAMI SE RAZLJUTIO Chalmers i James serijom 33-5 odveli Heat do izjednačenja!

Utakmica je bila vrlo izjednačena sve do treće četvrtine. Tada je Chalmers poručio LeBronu: 'Idemo ih dokrajčiti'
 AFP

Aktualni NBA prvaci, igrači Miami Heata izjednačili su omjer u pobjedama u ovogodišnjem finalu najjače svjetske košarkaške lige protiv San Antonio Spursa na 1-1 uvjerljivo ih svladavši sa 103-84 u drugom dvoboju u Miamiju.

Gosti iz San Antonija držali su se u utakmici većim dijelom susreta, nešto više od tri minute prije kraja treće četvrtine vodili su sa 62-61, ali uslijedila je fantastična serija domaćih od 33-5 u točno osam minuta igre kojom su stigli do nedostižne prednosti od 94-67 sedam minuta prije kraja, pa su u završnici dvoboja priliku za nastup dobili pričuvni igrači u oba sastava.

Ključna razlika u odnosu na prvu utakmicu, koji je San Antonio dobio sa 92-88, bila je igra u obrani. U prvoj utakmici Spursi su ukupno izgubili samo četiri lopte i tako onemogućili Heatu njegovo najjače oružje, a to su lagani koševi iz brzih protunadapa. U drugoj utakmici Spursi su izgubili čak 16 lopti, njihov najbolji igrač Tony Parker pet, dok su domaći igrači, s druge strane, izgubili tek šest lopti.

Najefikasniji igrač u drugoj utakmici iznenađujuće je bio branič Miamija Mario Chalmers koji je ubacio 19 koševa, LeBron James je dodao 17 uz osam skokova, sedam asistencija i tri blokade za pobjednike. Ray Allen je ubacio 13, Chris Bosh 12 uz 10 skokova, a Dwyane Wade 10, sve u prvom poluvremenu, za Heat.

Kod gostiju istaknuo se Danny Green sa 17 ubačaja i stopostotnim šutem od 6-6, od toga 5-5 za tricu, no podbacili su svi članovi "velikog trojca". Parker je postigao 13 poena uz, za njega, skromnih pet asistencija, Tim Duncan devet pogodaka uz 11 skokova, a Emanuel Ginobili samo pet koševa. Vrijedi spomenuti i učinak Kawhija Leonarda koji je sakupio 14 skokova uz devet poena.

Sljedeće tri utakmice velikog finala NBA lige igrat će se u San Antoniju, a prva u noći s utorka na srijedu.

Prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

NBA doigravanje, finale:

Miami - San Antonio 103-84 (Chalmers 19k, James 17k, 8s / Green 17k, Parker 13k)

Serija je izjednačena na 1-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:07