JOŠ NEMA 18 GODINA

VIDEO: NEBRUŠENI DIJAMANT HRVATSKE KOŠARKE Mladi talent ide na NBA draft samo ako će biti među prva tri!

TREVISO, ITALY - JUNE 06: Dragan Bender in action during adidas Euriocamp Day 1 at La Ghirada sports center on June 6, 2015 in Treviso, Italy. (Photo by Roberto Serra/Iguana Press/Getty Images)
 Roberto Serra/Iguana Press / 2015 Getty Images

United Center i legendarni bik na sredini parketa. Kulisa uz koju su provedene brojne neprospavane noći, uz koju su odrasle brojne generacije hrvatskih zaljubljenika u košarku.

U četvrtak je na tom "svetom" parketu bilo veliko hrvatsko okupljanje. Euroliga se uporno promovira u SAD-u, na "Euro Classic" u Chicagu doveli su Maccabi ( Bender, sportski direktor Vujčić) i Milano ( Simon, Barać, trener Repeša). A loptu je podbacio, tko drugi nego jedan od najvećih, Toni Kukoč.

Izraelci su sjajno otvorili utakmicu (29-11 u prvoj četvrtini), Talijani u trećoj preokrenuli, no završnica, a samim time i pobjeda, pripala je Maccabiju: 85-79.

Amerikanci su se najviše zanimali za Dragana Bendera, 215 cm visokog mladića koji će u studenome proslaviti 18. rođendan. Skauti, GM-ovi... svi su promatrali još jednog u nizu nebrušenih dijamanata hrvatske košarke za kojeg se predviđa da bi već na sljedećem draftu, u lipnju 2016. godine, mogao ponoviti Hezonjin rezultat (5.) ili ga čak i nadmašiti.

- Ne razmišljamo toliko daleko, ali Dragan će se prijaviti za draft ako će imati jamstvo za izbor među prva tri igrača, možda pet - izjavio je sportski direktor Maccabija i Benderov skrbnik Nikola Vujčić za Bleacher Report.

- Možda će napraviti isti potez kao Dario Šarić. Izaći na draft i vratiti se u Europu (Šarić je zbog objave potpisa ugovora s Efesom dan prije drafta pao nekoliko mjesta na draftu, nap. p.). Dragan je uzbuđen zbog svega što ga čeka u budućnosti, ali prvo se mora dokazati u Euroligi.

Navala skauta je očekivana, posebno jer ga zbog "afere tenisice" nisu mogli vidjeti na Svjetskom juniorskom prvenstvu na kojem su blistali Arapović, Zubac, Slavica, Žižić...

- Ovo je najbolja situacija za skaute jer nema drugih natjecanja. Svih 30 momčadi bi trebalo biti u Chicagu i New Yorku - rekao je još Vujčić uoči odlaska u SAD.

Bender nije bio impresioniran igranjem pred svojim idolom Kukočem. Zakucavanje, trica, ukupno 10 koševa. I blokada sunarodnjaku Stanku Baraću. Kruno Simon postigao je pet koševa, Stanko Barać svih svojih šest u Milanovoj seriji 9-0 kojom su bili pobjegli na 60-55 u trećoj četvrtini. U nedjelju će isti suparnici igrati u najpoznatijoj dvorani na svijetu, Madison Square Gardenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:11