NBA LIGA

Video: Paul Pierce 18. igrač u povijesti sa 25 000 poena

U 16-godišnjoj igračkoj karijeri Pierce je u prosjeku ubacivao 21.3 poena po susretu. 15 sezona proveo je u dresu Boston Celticsa gdje je trenutno drugi strijelac u povijesti kluba iza Johna Havliceka

Brooklyn Netsi noćas su poraženi od Atlanta Hawksa s 93-88, a Paul Pierce ušao je u elitno društvo NBA igrača koji su tijekom karijere ubacili više od 25 tisuća poena.

Pierce je 18. igrač u povijesti kojem je to uspjelo, a 25.001. poen ubacio je zabivši tricu tri minute prije kraja druge četvrtine. Utakmicu je završio s 13 poena i šutom iz igre 5-14 i iako nije imao posebno dobar učinak, bio je zvijezda večeri.

- Bilo je teško ne razmišljati o tome. Svi su pričali o tom dosegu, obitelj, prijatelji i bilo je isto kao kada sam prešao granicu od 20 tisuća poena. Sjećam se da zbog pritiska niti tada nisam mogao gotovo ništa pogoditi u prvoj četvrtini. Sretan sam da je i to prošlo te se mogu koncentrirati na nastavak sezone.

U 16-godišnjoj igračkoj karijeri Pierce je u prosjeku ubacivao 21.3 poena po susretu. 15 sezona proveo je u dresu Boston Celticsa gdje je trenutno drugi strijelac u povijesti kluba iza Johna Havliceka.

- Ljepše je biti u klubu prvaka nego u klubu 25 tisuća. Statistika dođe i prođe, bit će igrača koji će me prestići, ali kada osvojiš naslov prvaka, to ostaje zauvijek zapisano. Drago mi je zbog ovog dosega, to je samo pokazatelj napornog rada i konstantnosti tijekom godina - dodaje Pierce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:46