NBA LIGA

VIDEO Savršenstvo u Clevelandu: LeBron i društvo sprašili Raptorse i približili se rekordu

LeBron James
 Reuters / USA Today Sports

Kad LeBron James u prvom poluvremenu ima više asistencija od cijele momčadi Raptorsa, a Kyle Lowry ima više izgubljenih lopti od cijele momčadi Cavsa, to ne može završiti dobro po Raptorse.

Na krilima "tri mušketira" (James-Irving-Love) Cavaliersi su uvjerljivo slavili i u drugoj utakmici konferencijskog finala Istoka (108-89) te s 2-0 i koš razlikom od plus 50 (!) odlaze u Toronto s namjerom da tamo završe priču prije povratka u svoj grad.

Utakmica je više-manje bila riješena do poluvremena na koje su Cavsi otišli s prednošću od 14 razlike koju su do kraja utakmice tek neznatno ušminkali. Gosti su se držali samo u prvoj četvrtini, ali s tek jednim raspoloženim igračom (DeMar DeRozan s 22 poena) nisu mogli ni sanjati o nekakvom iznenađenju.

S druge strane, LeBron i društvo su funkcionirali kao dobro navijen san - "Kralj" je utakmicu završio s 23 poena i po 11 skokova i dodavanja čime je ubilježio 15. triple-double u svojoj playoff karijeri. Ispred njega je samo veliki Magic Johnson koji ih je skupio duplo više. Da LeBron ne bude usamljen kao DeRozan na drugoj strani, pobrinuli su se Kyrie Irving i Kevin Love koji su dodali 26, odnosno 19 poena.

Osim što su još jednom demonstrirali da su potpuno druga klasa za ostatak Istoka, Cavsi su napravili novi korak prema povijesti. Ovo im je već 10. pobjeda u nizu, čime su se probili na treće mjesto najboljih ulaska u doigravanje - ispred njih su tek Lakersi iz '89 te Spursi iz '99.

Rekord je zato već srušio trener Tyronn Lou koji je ovom pobjedom postao prvi rookie trener koji je s 10-0 započeo playoff. Iako su mnogi sa skepsom gledali na otkaz Davidu Blattu usred sezone, ta se odluka za Cavse pokazala odličnom.

Naime, napokon su dobili trenera kod kojeg se zna tko vodi glavnu riječ u momčadi. Jasno - Lebron James.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:42