BORBA S VJETRENJAČAMA

VIDEO Srbi pronašli dokaz: Tunceri je bio u autu, pokradeni smo!

Mnogo prašine podigla je završnica polufinalne utakmice Svjetskog košarkaškog prvenstva između Turske i Srbije. Domaćin SP-a slavio je 83-82 i tako ušao u finale gdje je poražen od reprezentacije SAD-a. U cijeloj priči sporan je posljednji, odlučujući, pogodak Tuncerija pola sekunde prije kraja susreta koji je prema tvrdnjama srbijanskih reprezentativaca neregularan.

S brojnim su se protestima suočili čelnici FIBA-e i sudačka organizacija, a najuporniji među njima je izbornik Srbije Dušan Ivković koji traži ostavke u krovnoj košarkaškoj organizaciji. I čini se kako je u pravu. Naime, jučer je internetom počela kružiti snimka koja dokazuje kako je Tunceri u svom prodoru nagazio na aut liniju, nakon čega je lopta trebala biti dodijeljena Srbima.

Međutim, suci se nisu oglasili, iako je arbitar iz Portorika stajao samo nekoliko metara od mjesta 'nesreće'.

- Ne samo da sudac nije kažnjen, već je za ovaj previd dobio nagradu. Naime, delegiran je da sutradan sudi utakmicu za peto mjesto između Španjolske i Argentine. FIBA se do danas nije oglasila o cijelom slučaju, nikakvu ispriku nismo dobili - ogorčen je srpski izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 03:21