EKIPA ZA NASLOV

VIDEO: STIGLA SLUŽBENA POTVRDA Kevin Love pridružio se Jamesu u Cleveland Cavaliersima

Cleveland je za Lovea morao u Minnesotu poslati dva igrača koje je birao kao prve na posljednja dva "drafta", pa će ovogodišnji prvi "pick" Andrew Wiggins i prošlogodišnji prvi "pick" Anthony Bennett zajedno zaigrati u Timberwolvesima
NEW ORLEANS, LA - FEBRUARY 16: The Western Conference's Kevin Love #42 of the Minnesota Timberwolves heads for the net as the Eastern Conference's Carmelo Anthony #7 of the New York Knicks defends during 2014 NBA All-Star game at the Smoothie King Center on February 16, 2014 in New Orleans, Louisiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)
 Ronald Martinez / 2014 Getty Images

Nakon što se početkom ljeta četverostruki najkorisniji (MVP) košarkaš NBA lige LeBron James nakon četiri godine provedene u Miamiju odlučio vratiti u redove Cleveland Cavaliersa, sastav iz Ohija u subotu se pojačao još jednim "All-Star" igračem Kevinom Loveom, dosadašnjim krilnim centrom Minnesota Timberwolvesa.

Cleveland je za Lovea morao u Minnesotu poslati dva igrača koje je birao kao prve na posljednja dva "drafta", pa će ovogodišnji prvi "pick" Andrew Wiggins i prošlogodišnji prvi "pick" Anthony Bennett zajedno zaigrati u Timberwolvesima.

Usto su Cavsi morali prepustiti i svoj izbor u prvoj rundi "drafta" sljedeće godine Philadelphia 76ersima.

Novi članovi Philadelphije postali su i dosadašnji igrači Minnesote, branič Aleksej Šved i krilo Luc Richard Mbah a Moute, dok je iz Philadelphije u Minnesotu otišao krilni igrač Thaddeus Young.

Uz Jamesa i Lovea, Cleveland u svojim redovima ima i jednog od najboljih razigravača lige Kyriea Irvinga, te je s njima postao jedan od najboljih sastava Istočne konferencije.

"Kevinov dolazak u Cavalierse predstavlja posebnu priliku za našu momčad. Sa samo 25 godina, on se već učvrstio kao jedan od najboljih igrača u NBA ligi, a njegov talent, svestranost i spremnost su glavne komponente za uspjeh naše momčadi", izjavio je generalni menadžer Clevelanda David Griffin.

Prelazak Lovea u Cleveland bio je dogovoren još početkom ovog mjeseca, ali nije mogao biti zgotovljen, jer Wiggins nije mogao biti mijenjan sve dok ne istekne 30 dana od potpisivanja prvog profesionalnog ugovora.

"Uzbuđeni smo što ćemo u svojoj momčadi imati tri mlada i talentirana igrača kao što su Andrew Wiggins, Anthony Bennett i Thaddeus Young," rekao je trener Timberwolvesa Flip Saunders.

Prema navodima američkih medija, Love će sljedećeg ljeta raskinuti svoj sadašnji ugovor, te potpisati novi petogodišnji s Cavaliersima vrijedan više od 120 milijuna dolara.

Love je prošle sezone prosječno postizao 26.1 koševa, 12.5 skokova i 4.4 asistencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:43