NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

VIDEO: Vujčić u momčadi desetljeća Eurolige

 Drago Sopta / Cropix

Glasovima predstavnika medija i navijača, centar hrvatske košarkaške reprezentacije Nikola Vujčić izborio je mjesto među najboljih deset košarkaša u povijesti Eurolige.

U obzir za izbor ušli su igrači koji su nastupali od 21. listopada 2000. godine, odnosno od prve utakmice Eurolige na ovamo, a glasanje je trajalo sve do posljednje utakmice Top-a 16 ovosezonskog natjecanja.

Nikola Vujčić bio je jedini Hrvat u konkurenciji 50 košarkaša koji su se birali, a nakon što su mu mediji (čija je valorizacija glasova iznosila 75 posto) i navijači iskazali divljenje ušao je u momčad desetorice zajedno s Dejanom Bodirogom, Dimitrisom Diamantidisem, J. R. Holdenom, Sarunasom Jasikevičiusom, Trajanom Langdonom, Juanom Carlosom Navarrom, Theom Papaloukasom, Anthonyjem Parkerom i Ramunasom Šiškauskasom.

Ukupno je izbrojano više od 1.25 milijuna glasova upućenih internetskim putom, a ispunjeno više od 125.000 anketnih listića. Glasovalo je 35 novinara koji Euroligu prate od njena početka, a koji su predstavnici zemalja koje daju klubove u natjecanju.

"Najsvestraniji među visokim igračima, Vujčić je nastupio u četiri finala, a naslove prvaka osvojio 2004. i 2005. godine s Maccabijem. U najbolju petorku Eurolige izabran je pet puta. Jedini je u ovoj dekadi ostvario triple-double učinak", stoji u objašnjenju uz dodatak kako je najbolji u zbroju valorizacijskih učinaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:31