CEDEVITA NASTAVLJA 'TOPLO-HLADNO'

VOLGOGRAD - CEDEVITA 65-83 Tomislav Zubčić srušio Crveni oktobar za drugu pobjedu u Eurokupu

 Ronald Goršić / CROPIX

Cedevita je u Volgogradu demonstrirala klasični “veni, vidi, vici”. Na utakmici protiv Crvenog oktobra nije se primjećivalo da je zbog kašnjenja u polijetanju u bivši Staljingrad doputovala tek u šest sati ujutro prema lokalnom vremenu i u drugoj utakmici skupine I Eurokupa ostvarila je uvjerljivu pobjedu (65-83).

U bivšem Staljingradu bitka Hrvata i Amerikanaca koji dominiraju u ruskoj momčadi bila je jednosmjerna. Krasnij Oktjabr kao da se solidarizirao (20 izgubljenih lopti) s Cedevitom koja je nakon sjajnog otvaranja (4-15 pa 7-19) imala samo jedan pad u igri. No, i on je bio kratkotrajan.

Umjesto da Crveni oktobar iskoristi očekivani umor hrvatskog prvaka i napadne ga agresivnom igrom, Cedevita je umrtvila igru, a šuterske propuste kojih je bilo samo u prvoj četvrtini, kažnjavala je odličnim skokom u napadu (11, ukupno 29).

Nakon što su se američki Rusi (igrala su sedmorica Amerikanaca i samo dva domaća igrača) došuljali na 48-49 u 27. minuti, Cedevita je odgovorila serijom 11-2 u kojoj su sve koševe postigli Zubčić (šest) i Pilepić. Dali su, tada, Zagrepčani još malo po gasu i do 35. minute dojurili do 20 razlike (54-74).

Upravo je Zadranin Tomislav Zubčić na najbolji način odgovorio na kritike koje je zaradio zbog nekoliko loših utakmica. U Volgogradu je bio katalizator velike pobjede koja Cedeviti otvara izglede za prolazak u osminu finalu.

Napokon je pronašao “match-upe” koji mu savršeno odgovaraju. Postigao je 24 koša sa skoro savršenim šutom (4/5 za dva, trice 5/7), a sa sedam skokova i pet krađa bez izgubljene lopte istaknuo je kandidaturu za MVP-a kola. Fran Pilepić postigao je 15, a Miro Bilan 14 koševa.

Lamont Hamilton je postigao najviše za momčad iz Volgograda, a bivši Zadranin Romeo Travis 10.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:18