CIBONA U PIREJU

Vukušić: Odlučivat će borba centara

Kad bi Cibona u Pireju ostvarila prvu gostujuću euroligašku pobjedu ove sezone, bila bi to najveća senzacija u ovogodišnjim utakmicama Eurolige
 Damir Krajač / Cropix

Razlika u igračkom kadru između Cibone i Olympiacosa nikada nije bila veća nego što je danas. Postojala je, recimo, i prije godinu dana, ali su “cibosi” u Zagrebu pronašli pobjedničku formulu protiv jedne od najskupljih europskih momčadi. Ni takva, daleko iskusnija i potentnija Cibona nije bila u stanju othrvati se uvjerljivom porazu u Pireju.

Kleiza im donio energiju

U međuvremenu, Olympiacos je zadržao kvalitativnu jezgru od prošle sezone, a iz prošlosezonske Cibonine momčadi u srijedu će, silom prilika, u sastavu biti samo Lukša Andrić, treći Cibonin kapetan ove sezone.

- Olympiacos je momčad koja je u ovom trenutku u najboljoj formi u Europi. To što su izgubili od Maroussija u posljednjem kolu grčkog prvenstva ne igra nikakvu ulogu. Dolaskom Kleize dobili su dodatnu kvalitetu, igrača koji donosi ogromnu količinu snage i energije te im je momčad sada zaokružena na svim pozicijama. Jedan su od glavnih kandidata za osvajanje europskog naslova - istaknuo je Velimir Perasović.

Cibonina rotacija će na ovoj utakmici biti kraća za Vedrana Vukušića koji je, umjesto u Atenu, otišao u Daruvarske toplice na rehabilitaciju leđa.

- Potpuno je neizvjesno koliko ću se oporavljati. Možda mi kažu da nema pomoći i da moram samo istrpjeti bol.

Kod kuće nedodirljivi

Šteta, jer bi zdravi Vukušić bio od velike pomoći u borbi za prevlast pod obručima.

- Na vanjskim pozicijama smo podjednaki. Oni imaju teške centre i tu će se lomiti utakmica. Veseli me što je Bagarić zadnju utakmicu odigrao dobro. Mogao bi biti od velike pomoći. Ako dečki budu čvrsti i odigraju bez straha, nisu bez izgleda - optimističan je Vukušić.

Pobjeda u Pireju bila bi pravo čudo. Uostalom, ove sezone Olympiacos u Euroligi na domaćem parketu nikoga nije ostavio na manje od -15.

- Na svom terenu su nedodirljivi, no to ne znači da ćemo se predati. Idemo odigrati na najvišoj mogućoj razini, a vidjet ćemo kakav će nam rezultat to donijeti - zaključio je Perasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:32