ČEKA SE SAMO POTVRDA

Zagreb će 2015. godine ugostiti Eurobasket!

Njemačko-francusku kandidaturu još samo mora potvrditi Fiba Europa
Zagreb, 230410.?Arena Zagreb.?Final four Nlb lige, zavrsnica kosarkaske regionalne lige, druga polufinalna utakmica izmedju Cibone i OlimpijeNa slici: po prvi put Arena je bila domacin kosarkaskim utakmicama.Foto: Sime Sokota / CROPIX
 Sime Sokota / CROPIX

ZAGREB - Za četiri godine, hrvatska košarkaška reprezentacija utakmice prve faze natjecanja na Eurobasketu igrat će u Zagrebu! Ne, nije ovo nikakva zakasnjela prvotravanjska šala, već informacija što ju je potvrdio i predsjednik HKS-a Danko Radić. Do realizacije ostaje još samo potvrda iz Fiba Europe.

Njemačka i Francuska prijavile su zajedničku kandidaturu za organizaciju Eurobasketa 2015. Kako se već od ove godine broj sudionika EP-a popeo na 24 momčadi, organizacija takvog natjecanja postala je prilično skupa, a države sve teže izdvajaju sredstva za organizaciju priredbi od kojih zarada nije zajamčena.

Kako bi rasteretili dio svog budžeta, a dali priliku i drugim državama da ugoste svoje reprezentacije i pritom nešto zarade, Nijemci i Francuzi došli su na ideju da domaćinstvo po jedne skupine u prvoj fazi Eurobasketa ponude Italiji i Hrvatskoj. Kao gradovi domaćini tih dviju skupina u prijavi su navedeni Zagreb i Milano.

“Zbog interesa europske košarke, u našu smo prijavu uključili Italiju i Hrvatsku. Tako imamo priliku organizirati povijesni događaj u četiri različite zemlje”, stoji u priopćenju Njemačkog košarkaškog saveza.

Utakmice drugog kruga igrale bi se u Njemačkoj i Francuskoj, a završni dio turnira u Parizu, u velebnoj dvorani Bercy koja bi do rujna 2015. trebala biti potpuno obnovljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:06