OPROŠTAJ CEDEVITE

Zagreb pobjedom osigurao drugi krug

 Goran Mehkek / Cropix

Košarkaši Zagreba pobijedili su kao domaćini francuski Chorale Roanne 94-87 u dvoboju 6. kola H skupine EuroChallenge natjecanja. Tom su pobjedom ''mravi'' osigurali plasman u daljnju fazu natjecanja.

Zagreb je nakon prvog poluvremena zaostajao sa sedam koševa razlike, no, na kraju dvoboja je imao toliku prednost na svojoj strani. Najbolji u redovima Zagreba bili su centri Luka Žorić s 24 poena i 6 skokova, te Ante Tomić s 22 poena i 8 skokova.

Nije zgorega podsjetiti da je Zagreb od istog protivnika u gostima izgubio s 95-66. No, ovom pobjedom, trećom u skupini, Zagreb je osigurao daljnji plasman. Na ruku je ''mravima'' išla i pobjeda ciparskog Keravnosa na domaćem parketu protiv Kijeva 76-52.

Na kraju, Chorale Roanne s omjerom 5-1 i Zagreb s polovičnim učinkom idu dalje, a Keravnos i Kijev s omjerom 2-4 opraštaju se od daljnjeg natjecanja.

Priliku za plasman u drugi krug ovog europskog natjecanja i novih 6 utakmica u skupini osmine finala imat će i košarkaši Cedevite, koji će u 6. kolu D skupine gostovati kod belgijske Dexije. Cedeviti je za prolaz potrebna pobjeda, uz slavlje Chalona protiv Proteasa.

Oproštaj Cedevite od Europe

Košarkaši Cedevite oprostili su se od FIBA-inog europskog natjecanja EuroChallengea, nakon što su izgubili na gostovanju kod belgijske Dexie 85-64 u dvoboju 6. kola u D skupini.

Cedevita je eventualnom pobjedom u ovoj utakmici mogla ostvariti plasman u drugi krug ovog europskog natjecanja i novih 6 utakmica u skupini osmine finala, budući da joj je odgovarao rezultat druge utakmice u skupini, u kojoj je domaći Elan Chalon pobijedio Proteas 81-74. Međutim, od zadatka kojeg su Zagrepčani sami trebali obaviti u Belgiji, bili su jako udaljeni, što je vidljivo i iz konačnog rezultata.

Domaći košarkaši od početka do kraja su kontrolirali utakmicu, a najbolji u Cedeviti bili su Marino Baždarić s 19 poena (5-5 za dva, 3-7 za tri poena), Hrvoje Kovačević s 13 koševa i Andrija Žižić sa 10, uz 8 skokova.

EuroChallenge, 6. kolo, skupina H:

Zagreb – Chorale Roanne 94-87

Keravnos – Kijev 76-52

Redoslijed: 1. Chorale Roanne 5-1, 2. Zagreb 3-3, 3. Keravnos 2-4, 4. Kijev 2-4

EuroChallenge, 6. kolo D skupine:

Dexia – Cedevita 85-64

Elan Chalon – Proteas 81-74

Redoslijed: 1. Elan Chalon 4-2, 2. Proteas 3-3, 3. Dexia 3-3, 4. Cedevita 2-4





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:35