POVELI U FINALU

Zagreb zaustavio Cedevitu na 58 koševa

Cedevita je u utakmici bila četvrtinu i pol, a onda je na parketu ostao igrati samo Zagreb
Zagreb, 280511.Dvorana Sutlinska Vrela.Prva finalna utakmica play off serije koja se igra na 3 dobivene Cedevita - Zagreb.Na slici: Hrvoje Kovacevic, Ante Masic.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

Zagreb - Kad netko Cedevitu ostavi na 58 poena, kao što je to Zagreb učinio u prvoj utakmici finala doigravanja u Sutinskim vrelima, onda znate da ste učinili dovoljno za pobjedu. Zagreb je svoje napravio već za 23 minute, kad je prvi put prednost Burićeve momčadi narasla na +21 (44-23). Do kraja je trebalo samo održati prednost, što je Zagreb bez teškoća uspio napraviti i na kraju slaviti sa 73-58.

- Tek je 1-0 i ne zanosimo se. Čestitao sam igračima na dobroj obrani, na kontroli skoka. Ovo je vrijedna pobjeda, ali u srijedu ćemo se ponašati kao da je 0-0 - rekao je trener Zagreba Ivica Burić.

Cedevita je bila neprepoznatljiva. Samo tri dana nakon odlične predstave u majstorici polufinala protiv Cibone, momčad Ace Petrovića u utakmici je postojala jednu i pol četvrtinu.

- Ova utakmica stane u jednu rečenicu. Emocionalno i fizički smo bili prazni da bi odigrali na razini što je zahtjeva finale. Bila je to možda naša najslabija utakmica u sezoni - rekao je trener Cedevite.

Osim kapetana Marina Baždarića, nije bilo igrača koji je djelovao spremno za razbijanje Zagrebove obrane.

- Teško je objasniti što nam se dogodilo. Četvrtinu i pol je bilo dobro, mislim da smo trebali imati i uvjerljiviju prednost. Onda su nam napravili 20 razlike na nevjerojatan, neobjašnjiv način. Pali smo bez ispaljenog metka - rekao je "Bažda".

Zanimljivo je i viđenje Damjana Rudeža.

- Oni su se za nas dobro pripremili, a mi za njih baš i nismo. Ipak, vjerujem da je još uvijek sve otvoreno iako smo se iskompromitirali ovim porazom.

Zagrebova pobjednička serija, 26-3 od 14. do 23. minute, poklopio se s ulaskom Alexa Renfroea, oporavljenog Amerikanca kojeg više od tri tjedna nije bilo na parketu. Iako ga je Burić najavio u ulozi od 10 minuta, Renfroe je odigrao čak 27.

- Rekao je da može. Veseli me ovakav njegov povratak.

Iako je zbog njega igrao manje, Damir Mulaomerović je istaknuo važnost Renfroeva povratka.

- Vidjelo se koliko nam znači. Donio je širinu u obrani i napadu.

Uz standardnu partiju Luke Žorića, čovjek koji je isplivao kao "junak iz sjene", bio je vrijedni, samozatajni Ante Mašić. Pogađao je kad je bilo važno, držao obranu, uhvatio čak 14 skokova, čak više i od Žorića.

- Više su se oni spremali za Mulu i mene, a zaboravili na Alexa i Antu - primjetio je Žorić.

U srijedu (20.15) serija seli u Trnsko. U Sutinskim vrelima nije bilo nikakve napetosti, vjerojatno i zato što je Zagreb prebrzo otišao do velike prednosti. U Zagrebu je sve štimalo besprijekorno, osim situacije kad je Burić sva tri stranca poslao na parket.

- Nismo skupo platili pogrešku, primili smo samo jedan poen nakon tehničke. Valjda podsvjesno ne doživljavam Halilovića kao stranca - objasnio je pogrešku Burić.

U Zagrebu će biti jako sretni, ako tako bude i u srijedu u Trnskom, gdje "mravi" mogu doći na korak do povijesnog prvog naslova prvaka i plasmana u Euroligu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:41