ŠUKER O VELIKOM DERBIJU

'Ajmo napraviti jednu lijepu priču i ne zviždati himni Srbije. Neka to bude pravi spektakl!'

 Drago Sopta / Cropix

Svečanom akademijom kojoj će sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu nazočiti i predsjednici Fife i Uefe Sepp Blatter te Michel Platini, završit će proslava sto godina utemeljenja Hrvatskog nogometnog saveza.

A povodom proslave za novuTV, predsjednik HNS-a, Davor Šuker dao je i kratki intervju u kojem se osvrnuo na nadolazeću utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijskom ciklusu za SP 2014. u Brazilu, ali i o odnosima sa sadašnjim izbornikom Igorom Štimcem:

- Naš primarni cilj je da završimo ove kvalifikacije na što boljoj poziciji. Trenutačno smo zadovoljni sa ovih deset osvojenih bodova, ali imamo još puno utakmica do kraja i voljeli bismo u tim utakmicama i potvrditi naš odlazak u Brazil. Izostanak sa takvog natjecanja bio bi velik udarac za nas.

Hrvatska nogometna liga?

- Ligu smo smajnili na ligu 12, a u nadolazećim godinama cilj je smajniti ju i na ligu 10, time bi dobili kvalitetniju ligu i samim time i kvalitetnije igrače.

Odnos s izbornikom Igorom Štimcem i nadolazeća utakmica protiv Srbije?

- Važno je da se zna tko što radi. treba znati tko se bavi sportom, a tko vođenjem saveza. Želimo se odvojiti od politike, želimo da naša politika u toj utakmici budu tri boda. Sportski je sve dozvoljeno, a politiku ne želim miješati u tu utakmicu. Ajmo svi zajedno napraviti jednu lijepu priču i ne zviždati himni Srbije. Neka to bude pravi spektakl.

Organizacija Eura 2020. u RH?

- Mi kao država ne možemo organizirati ni Euro niti SP, ali kada bi kandidirali jedan grad kao domaćina to je već ostvarivo. Za nešto više jednostavno nemamo novaca - kazao je Davor Šuker.

Opširnije pročitajte na gol.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:10