OBIČNE DEZINFORMACIJE

Alex Ferguson nije zapazio Milana Badelja

Istina je da je Badelj perspektivni vezni nogometaš, istina je da ga Slaven Bilić vidi u svojim nacrtima i, na žalost, istina je da se neće dugo zadržati u Maksimiru
 Drago Sopta / Cropix

Možda su ime Milana Badelja doista zabilježili menadžeri francuskih klubova, možda se njegova cijena doista kreće između osam i deset milijuna eura, možda će on doista biti novi Modrić. Sve je to - možda! Istina je da je Badelj perspektivni vezni nogometaš, istina je da ga Slaven Bilić vidi u svojim nacrtima i, na žalost, istina je da se neće dugo zadržati u Maksimiru. Jer, pohlepu zapadnih klubova, koji su odavno “počistili” Južnu Ameriku i Afriku, nemoguće je nahraniti.

Međutim, nije istina da je Alex Ferguson zapazio Badelja na turniru u Manchesteru, kao petnaestogodišnjaka, jer Badelj na tom turniru nije ni bio! Sir Alex je zapazio - Lovrena! Istina je da je prošle godine Manchester United opservirao 191 igrača i kupio samo - Valenciju! I istina je također da na području bivše Jugoslavije sve poslove za Manchester United obavlja Buda Vujačić, nekadašnji golman Vojvodine i Partizana. On je glavni skaut Alexa Fergusona na prostorima bivše Jugoslavije i svi putevi na Old Trafford vode preko Bude Vujačića. Jučer smo ga pitali je li Manchester United doista zainteresiran za Badelja?

- Ne znam ništa o tome! Da se nešto događa, ja bih to sigurno prvi znao - kratko je odrezao Vujačić, demantiravši Badeljeva menadžera Dejana Joksimovića, čija je zabrinutost zbog Badeljeve radne dozvole nepotrebna. Zasad mu “work permitt” neće trebati...

U subotu kasno navečer na kratko sam se čuo sa Zdravkom Mamićem. Rekao mi je:

- Ti jedini ne znaš da Badelj ide u Inter?

U glasu sam osjetio prizvuk ironije, činilo mi se da je htio reći “ti i ja jedini ne znamo”, glavni Dinamov menadžer se očigledno ruga novinarskim špekulacijama. A možda to i nije bio glas “ptice rugalice”, u takvim poslovima nikad se ne može povući crta između istine i laži?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 23:45